Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Ljubav prema veslanju došla je u osnovnoj školi na nagovor zajedničke prijateljice. Iako su tad treni-rale rukomet već pet godina, svjetske su i europske juniorske prvakinje Ivana i Josipa koje su se odlučile u potpunosti posvetiti veslanju i tako je ostalo.
- Svi su govorili 'Nema vam od toga ništa', vi ste cure, ali mi smo se odlučile zainatiti i htjele smo dokazati da nisu samo dečki pri vrhu. Počeli smo nizati uspjehe i mislim da smo svima koji nisu u nas vjerovali promijenile mišljenje oko muško-ženskih sportova - govori Josipa koja je mlađa od Ivane sa-mo dvije minute.
Dvojajčane blizanke u Zagrebu imaju sve uvjete koji su im potrebni kako bi mogle biti što bolje. U njihovoj vitrini već se nalaze zlata sa svjetskog i eu-ropskog prvenstva, a mlade veslačice nadaju se kako će popuniti cijelu vitrinu zavidnim odličjima. Unatoč tome što su jedna drugoj najveća podrška, Ivana i Josipa priznaju kako se nekad znaju posvađati.
Sestre Jurković treniraju dva puta dnevno, ujutro i popodne. Uz to dolazi teretana, kardio, trčanje, a popodne spavaju kako bi skupile snage za nove treninge. Posebno im pomaže trener Aleksandar Vukojičić koji je s njim od početka pa ga djevojke doživljavaju kao trećeg roditelja, ali i Veslački klub Trešnjevka te Hrvatski veslački savez koji im tre-nutno nabavljaju novi čamac.
Unatoč svim predrasudama okoline u kojoj su od-rasle, govora o tome kako će im se leđa raširiti zbog veslanja te da će izgledati kao 'Johnny Bravo', sestre Jurković odlučile su slijediti svoje snove, a danas su jedne od najperspektivnijih mladih sportašica u Hrvatskoj.
 
https://www.youtube.com/watch?v=xJ1QoYFB-gE