Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 
Poduzetnički inkubator Vela Luka u suradnji sa Centrom za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije danas je u Veloj Luci organizirao predavanje na temu izmjena u poreznim propisima i Zakonu o radu u 2023. godini.
Predavanje je održala gđa. Jasna Gavrić, savjetnica iz područja računovodstva i poreza.
Sudionici predavanja došli su iz raznih sektora, od proračunskih korisnika preko pružatelja računovodstvenih usluga do djelatnika u turizmu i vllasnika paušalnih obrta.
Predavanja je obuhvatilo novosti u poreznim propisima sa posebnim osvrtom na uvođenje EUR-a i vođenje poslovanja u ovom prijelaznom razdoblju kraja prošle i početka nove poslovne godine.
Pojašnjene su također izmjene Zakona o radu koje su stupile na snagu 01.01.2023.godine te što sve moraju sadržavati Ugovori o radu na određeno vrijeme kao i za stalne sezonske poslove.
Za kraj je detaljno objašnjen način popunjavanja obrasca PO-SD za 2022 za obrtnike obveznike paušalnog oporezivanja dohotka.
Sudionici su pokazali veliki interes za ove teme te su imali brojna pitanja za predavačicu koja je rado dala odgovore navodeći i primjere iz vlastitog radnog iskustva.
Poduzetnički inkubator Vela Luka organizirati će i ubuduće predavanja i radionice sa zanimljivim temama čije najave možete pratiti na našoj službenoj Facebook stranici.
 
Poduzetnički inkubator Vela Luka