Tijekom tri dana, uz proslavu dana župe u Crkvi svetog Jurja, uz svečane mise održana je duhovna obnova, a u nedjelju i koncert Klape Bistrica. U subotnjem programu na pozornici pod Gupčevom lipom nakon otvorenja tradicionalne jurjevske izložbe i pjesničke večeri Gornjostubičke udruge Lipin cviet, nastupili su KUD Elizabeta iz Jalžabeta, KUD Kebelj iz Slovenije i Folklorno društva Kumpanija iz Vele Luke.

 

U subotu, 21. travnja ove godine, u poslijepodnevnim satima polaganjem vijenca na spomen obilježju poginulim Prekomorcima na zgradi Općine, ispred spomenika palim borcima u centru mjesta, ispred ploče streljanim rodoljubima na ulazu u mjesno groblje i ispred spomen obilježja poginulima u II svjetskom ratu - piramidom, predstavnici Općine i Općinskog vijeća i udruge antifašista Vele Luke su u nazočnosti brojnih mještana svečano obilježili spomendan Oslobođenja Vele Luke od fašizma (22. travnja 1944.g).
Svečani protokol je svojim nastupom uveličala i Narodna Glazba Vele Luke.

Vjence su položili predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar u ime Općinskog vijeća i Tonko Gugić ispred Udruge antifašista. Protokolu su nazočili i drugi uvaženi predstavnici općine i političkih stranaka.

Tekst i slike: http://www.velaluka.hr

AKTIVNA I BESANA NOĆ ZA VELOLUŠKE VATROGASCE

22.04.2018. u 03:02 sati Dvd Vela Luka prima dojavu o požaru obiteljske kuće - pomoćnih prostorija u ulici 42.
Po zaprimljenoj dojavi Dvd Vela Luka izlazi sa 3 vozila i 7 vatrogasaca te u 03:18 lokalizira požar i spriječava širenje na ostali dio obiteljske kuće.Požar je u potpunosti ugašen u 03:51 a saniranje i osiguranje je nastavljeno do 07:00 sati.
U tijeku saniranja požarišta obiteljske kuće,u 04:38 Dvd Vela Luka prima drugu dojavu o požaru smeća na deponiju Sitnica,te je jedno vozilo sa tri vatrogasca preusmjereno na gašenje požara deponija na kojem je uz suradnju s Dvd Blato sa jednim vozilom i dva vatrogasca uspješno spriječeno njegovo širenje te je nastavljeno natapanje požarom zahvaćenog smeća.

Zahvaljujemo se svim članovima koji su se nesebično odazvali pozivu i pripomogli u gašenju ovih dvaju požara.

DVD VELA LUKA

Gošća današnje emisije „Četvrtkom aktualno“ bila je ravnateljica Doma za starije osobe Vela Luka, Nikolina Žuvela. Najavila je da će od 1. 5. poskupiti usluge za sve korisnike i to u iznosu od 20 %, i to nakon 9 godina od kada je posljednji put došlo do povećanja cijena usluga. Na žalost, to je bilo neminovno, obzirom da su u međuvremenu porasli troškovi prijevoza, energenata i prehrambenih proizvoda. „Svakako da postoji bojazan za padom interesa za korištenjem naših usluga, ali, zaista je bilo neminovno podignuti cijene, jer uz postojeće cijene naših usluga, više ne bismo mogli racionalno poslovati“, rekla je rvnateljica. Dom za starije osobe Vela Luka ove godine u studenom obilježava 30 godina od osnutka, pa će tako i sama zgrada, osvisno o mogućnostima, biti obnovljena, a u planu je rekonstrukcija krova i zatvora, te vanjske fasade, za što se uprava Doma prijavila na EU fondove, te u dogledno vrijeme očekuje rezultate natječaja.