Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 
Svake godine krajem siječnja obilježava se Europski tjedan prevencije raka vrata maternice, a Hrvatska već tradicionalno obilježava Dan mimoza – Nacionalni dan borbe protiv raka maternice.
U Hrvatskoj se ovoga vikenda obilježava Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice 21. siječnja 2012. godine – poznatiji kao Dan mimoza koji ima za cilj podizanje svijesti o zloćudnoj bolesti i edukaciju o prevenciji raka maternice koji predstavlja vrlo ozbiljan zdravstveni problem, kako u Europi tako i u Hrvatskoj.
Tim povodom gosti u našem programu bili su predsjednica Lige protiv raka KPLM, ogranka Vela Luka, Marija Vlašić i pozvala sve naše slušatelje i slušateljice na sutrašnji skup koji će se u jutarnjim satima održati u centru Vele Luke.
Također, u suradnji sa Radio Korčulom, imali smo prilike čuti dr. ginekologa dr. Mijodraga Marovića iz Korčule, povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice „Dan mimoza“ i Europski tjedan borbe protiv raka vrata maternice koji se obilježavaju ovog mjeseca. Dr. Marović je pojasnio kakva je to bolest, govorio o potrebi edukacije svih ljudi, zaštiti i prevenciji od ove i sličnih spolno prenosivih bolesti.
 

Poslušajte emisiju: https://www.mixcloud.com/radiomvl/marija-vlašić-predsjednica-lige-protiv-raka-kplm-ogranka-vela-luka-i-dr-mijodrag-marović-gosti/