Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

https://youtu.be/gC09Z7BmxlM

Uz zvuke i bljeskove vatrometa velolučani su ispratili staru, te dočekali novu, 2023. godinu. Točno u ponoć, veloluškim nebom rasprskavale su se raznobojne rakete, te na taj način uvele sve koji su se tog trenutka zatekli u Veloj Luci u novu, 2023. godinu. Mališani su svoju, dječju Novu godinu, u veselom raspoloženju u Žardinu, dočekali tog jutra u 12 sati. Već po tradiciji, nova godina dočekala se većinom u krugu obitelji i prijatelja, uz bogatu trpezu i TV program. Veselo je bilo i po “kominima”, gdje su se okupile većinom mlađe generacije. U nešto skromnijem izdanju nego proteklih godina prije pandemije, u hotelu Korkyra bio je priređen doček Nove godine uz glazbu u živo.
U nedjelju, 1. siječnja, Narodna glazba Vel Luka je na Veloj rivi na svoj način mještane razveselila svojim promenadnim nastupom. Lijepo vrijeme izmamilo je lučane da prisustvuju i razvijanju hrvatske trobojnice na Pinskome ratu, i to jubilarni, 80. put. Naime, ove godine se navršava 80. godišnjica od povijesnog čina kada su mladi velolučki antifašisti u okupiranoj Veloj Luci talijanskom okupatoru usprkos postavili zastavu na spomenuto brdo. Tako se već 80 godina nastavlje tradicija, kada se na tom se mjestu na Novu godinu točno u podne evocira spomenuti povijesni i rodoljubni događaj koji je u međuvremenu postao dio općinskog protokola, te ga uvijek s velikom pozornošću i radošću prate mještani, ali i gosti koji borave u Veloj Luci. Tako je ovaj nesvakidašnji događaj i rodoljubni čin postao dio velolučke tradicije.
Putem društvene mreže Facebook i načelnica Katarina Gugić je svojim mještanima zaželjela sve najbolje u godini koja je pred nama. Dan prije, općinska načelnica bila je domaćin i tradicionalnog prijema za članove Narodne glazbe Vela Luka , općinske službenike i službenike županijskih službi. Protekle dvije godine, kao posljedica covid krize i propisanih epidemioloških mjera prijemi su izostali, a ove godine se obnovila ova dugogodišnja tradicija tzv. silvestarskog prijema za članove Narodne Glazbe.
Veloluški mužikanti su nakon mimohoda zasvirali ispred zgrade Općine, što se pretvorilo u pravi promenadni nastup koji je izazvao pažnju i znatiželju domaćih i gostiju.