Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Luško lito.

Veloluška amaterska glazbena asocijacija "VAGA" za sve ljubitelje tradicionalne klapske pjesme, organizirala je koncert na pijaci ispred crkve Sv. Josipa. Klapa Korda Lumbarde je osnovana početkom 2016. godine. Vrlo kratko nakon par mjeseci rada, klapa je izborila nastup na završnoj večeri jubilarnog 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016., a kasnije nastupila i na tradicionalnom koncertu Festivala u KD "Vatroslava Lisinskog" u Zagrebu. Na 51. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2017. osvojili su treću nagradu publike. Na 52. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2018. klapa je nastupila na Večeri izvornih napjeva.


Ove godine, klapi se pridružio i naš Damir Vlašić, baš u jeku pandemije, ali to ih nije spriječilo da redovito održavaju probe i marljivo vježbaju na Festival dalmatinskih klapa u Omišu, koji je, unatoč cijeloj situaciji, i ovoga ljeta pak održan. Veloluškoj su se publici, predstavili svojim pjesmama koje govore o mladosti, studentskim danima i nostalgiji prema rodnom kraju.
Pjesme "Dozivju nas glasi" i "Pismo iz skule" publika je dobro prihvatila, a u pripremi su i druge skladbe, koje ćemo imati prilike poslušati na narednim koncertima. Mladi i nadasve kreativni, ovi vrijedni glazbenici spremni su još puno godina posvetiti ljubavi prema klapskoj pjesmi.
Na žalost, zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja bio je ograničen, a svi prisutni sudionici bili obavezni su pridržavati se mjera HZJZ koje između ostalog uključuju mjerenje temperature, ostavljanje osobnih podataka i ostale epidemiološke mjere.