Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine. Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju i baroknu čaroliju zahvaljujući kojoj Korčulanski barokni festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj svjetske glazbene scene.

Deveti Korčulanski barokni festival u trajanju od 3. rujna do 13. rujna 2020. skraćena je verzija zamišljenog Festivala. Pandemija korone i mjere predostrožnosti koje prate kulturna događanja i okupljanja, onemogućile su održavanje zamišljenog programa kao i dovođenje ansambala iz inozemstva.

Vjerujem da ćete jednako uživati uz raznolik program i hrvatske umjetnike: naš rezidencijalni Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala, violinistice Laure Vadjon, dva sjajna mlada sastava - barokne zvijezde “Early Delight” s programom engleskih majstora te “Trio Eusebius” koji će svojim nastupom obilježiti okruglu 250 - tu godišnjicu rođenja Ludviga van Beethovena, Pavao Mašić će izvesti Goldberg varijacije, a za kraj će nas Ante Gelo, Borna Šercar i Iva Ilakovac odvesti u zabavne vode i neočekivane kombinacije.
Neupitan kulturno-turistički uspjeh Korčulanski barokni festival temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već godinama privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule, poluotoka Pelješca i Dubrovnika. Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i cijela Dubrovačko–neretvanska županija u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks.

Vela Luka je na rasporedu 9. i 13. rujna. 

Vidimo se!