Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

GDCK Korčula djeluje na području otoka Korčule i općine Orebić.

Sredinom ožujka pokrenute su dežurne linije svih Crvenih križeva u Hrvatskoj, te je tako od 16.03.2020. pokrenut i broj 092/3891-026, na koji su svi stanovnici otoka Korčule i općine Orebić mogli nazvati, ukoliko im je potrebna nabavka hrane, higijenskih potrepština ili lijekova. Izrađeni su plakati i letci koji sadržavaju pravila ponašanja za vrijeme epidemije i broj dežurnog telefona. Naši volonteri su postavili letke i plakate na svim vidljivim mjestima na kojima se kreće veći broj ljudi na području otoka Korčule i općine Orebić.

 Zaprimljeno je 130 poziva i obavljeno 126 dostava hrane, higijenskih potrepština i lijekova. Broj volonterskih  sati iznosi 450.

Uz pomoć volontera iz svih područja djelovanja GDCK izrađivane su zaštitne maske, koje su podijeljene svim DVD-ima, Domovima zdravlja, Hitnoj medicinskoj službi, HGSS-u, Civilnoj zaštiti, geronto domaćicama iz programa Zaželi i policiji.

Na zahtjev Doma zdravlja u Korčuli, podignut je šator ispred Hitne medicinske pomoći u Korčuli, a služiti će za potrebe Doma zdravlja.

Od 06.-09.04.2020.godine GDCK Korčula je sudjelovalo na požaru u Smokvici kao logistička ispomoć vatrogascima. Za vrijeme trajanja požara, podijeljeno je 540 obroka.

 Prošli tjedan podijeljeni su paketi hrane i higijenskih potrepština socijalno ugroženim obiteljima i to na području općine Vela Luka 20, općine Blato 20, općine Smokvica 7, grad Korčula 20, općine Lumbarda 14 i općine Orebić 16.  

Ovim putem se zahvaljujemo svim našim volonterima, koji su i u ovoj teškoj situaciji za sve nas pokazali svoje veliko srce i hrabrost! Bez njih ni jedna naša aktivnost ne bi bila moguća.

Zahvaljujemo Ljekarni Korčula, Udruženju obrtnika Korčula - Lastovo i Vera doo na donacijama.