Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

I sam roditelj djeteta sa downovim sindromom, Mikel Markić, govorio je o svom iskustvu kao roditelj i član udruge. Njegova Mia, sada već 37-godišnjakinja kćer vrlo je aktivna članica udruge, a u organizaciji EDSAe (European Down sindrom Association), 2014.-te godine po prvi put je zajedno sa svojim kolegama iz udruge obilježila dan osoba s Down sindromom u EU Parlamentu. Na susretu su bili predstavnici iz Njemačke, Švicarske, Poljske, Hrvatske, Rumunjske, Ukrajine, Italije, Francuske, Portugala, Belgije, Francuske, Nizozemske, Mađarske, Irske, Turske....Hrvatsku prezentaciju je održala Mia Markić iz Splita.
Udruga za sindrom Down-21je nevladina, nepolitička i neprofitna udruga koja zastupa sve osobe sa sindromom Down diljem cijele Hrvatske.
„Biti roditelj djeteta sa Down-sindromom nije jednostavno, stalno nailazite na brojne administrativne i druge prepreke, što vas koči i usporava da se što kvalitetnije možete baviti svojim djetetom“, navodi naš današnji gost, koji je uložio puno truda, ljubavi i strpljenja u odgoj svoje kćeri, a rezultati su izvanredni. Biti član Udruge za sindrom Down-21, svakako ima velike prednosti, jer se roditelji međusobno savjetuju, razmjenjuju iskustva, a s djecom maksimalno druže, putuju i održavaju brojne aktivnosti.
Misija Udruge za sindrom Down-21 je promicati razvoj mreže udruga za Downov sindrom širom cijele države poštujući pritom različitost kultura i ljudi. Zajednički nazivnik u konačnici je poboljšanje kvalitete života osoba sa Down-sindromom i njihovih obitelji.
Cilj udruge je promicanje svih radnji i napora koje pridonose dobrobiti osoba sa sindromom Down koji su u skladu sa pravima koja su im dodijeljena po vlastitom ustavu, Deklaraciji o ljudskim pravima i pravima osoba sa invaliditetom Ujedinjenih naroda, te po Europskoj konvenciji o zaštiti temeljnih prava i sloboda promicanje dobrobiti osoba sa sindromom Down na svaki mogući način te u svakom području i aspektu života: zdravstvo, obrazovanje, osobnosti, autonomije i integracije u društvo prema individualnim aspiracijama i sposobnostima poticanje svih znanstvenih napora naspram boljitka i napretka u medicinskoj skrbi, obrazovanju, rehabilitaciji, stručnog osposobljavanja, zapošljavanja, slobodnog vremena te neovisnog življenja osoba sa sindromom Down
poticati i povećavati interese osoba sa Downovim sindromom osiguravajući im pritom sve potrebne resurse, podršku te usluge stvaranje veza između osobama sa sindromom Down, njihovih obitelji, prijatelja te udruga.
 
https://www.mixcloud.com/radiomvl/gost-emisije-sve-je-lako-kad-si-mlad-mikel-markić-nekadašnji-predsjednik/