Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

"Mačka", "Dobro jutro, Margareta", "Ponoć", "Jubi san vašu ćer", "U svakom slučaju te volim", "Na Stradunu“, samo su neki od hitova kantautora šansona i zabavne glazbe, zaštitnog znaka Dubrovačkih ljetnih igara, gospara Ibrice Jusića, gosta današenje emisije Evergreen.

Prepoznatljivo lice dubrovačkih skalina, legendarni kantautor i šansonijer, pjevač zabavne glazbe i sevdaha, romantični zanesenjak, boem koji s lakoćom osvaja domaće i svjetske pozornice, samo su neki epiteti i komplimenti koje vežemo uz jedinstvenog Ibricu Jusića. Na glazbenoj sceni je od 1968., kad je na Zagrebačkom festivalu pobijedio pjevajući pjesmu Celuloidni pajac. Sedamdesetih godina proslavio se, između ostalih, pjesmama Mačka, Dobro jutro, Margareta i Jubi san vašu 'ćer, a albumi Skaline od sudbine, Nostromo, Čovjek bez kafića, Hazarder, La Vie, Hodaju ljudi, Emina… samo su dio njegove bogate diskografije. Za skladanje su ga inspirirali stihovi domaćih pjesnika poput Luke Paljetka, Dobriše Cesarića, Miroslava Antića i Tina Ujevića, ali i svjetskih pjesnika: Shakespearea, Bertolta Brechta ili pak Leonarda Cohena…
Teško je nabrojiti sve domaće glazbenike s kojima je surađivao u svojoj dugoj i bogatoj karijeri: Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Arsen Dedić i Drago Britvić samo su neki od njih. Još uvijek stvara i nastupa. „Na vrijeme sam shvatio da je bolje biti vuk samotnjak nego nečija ovca. Znamo iz iskustva da klanovi postoje, i u umjetnosti i u industriji i na estradi. Svoju karijeru više smatram nekim umjetničkim ekscesom nego nečim smišljenim, isplaniranim. Volim reći da je mene stvorio moj Dubrovnik, moje skaline, usmena predaja“, napominje naš današnji gost, koji se ne odvaja od svoje gitare i svog novog čeveronožnog prijatelja, psa Simbu. Ovo ljeto, ako okolnosti dozvole, planira doći i u Velu Luku, i napraviti koncert u Veloj spili, gdje je svojevremno pjevao i osovjio srca brojnih lučana.