Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Povodom Dana Općine Blato i Svete Vicence, njegove nebeske zaštitnice, gost u programu Radia M, bio je glazbenik Ivo Šeparović, koji se trenutno nalazi u Austrijskom Gradišću, gdje živi i radi. Zbog cijele situacije sa korona virusom, na žalost, ove godine nije mogao doći u rodno Blato, a i inače su sve manifestacije otkazane, pa smo putem telefona saznali nešto više o njemu.


Ivo Šeparović rođen je 23.10.1971.u Blatu na otoku Korculi.
Osnovnu školu pohađao je u Blatu, srednju školu u Splitu a studij u Zagrebu.
Glazbu je već doživio kao dijete. Sa nepunih 8 godina počeo je svirati klavir kod časnih sestara u Blatu. Tada je počeo pjevati u školskom i dječjem crkvenom zboru. Od osme godine nastupi i kao solist na školskim i mjesnim zabavnim priredbama. U 14-oj godini osniva band i zbor mladih koji su pjevali na svetim misama. Tada se je vec istaknuo kao kantautor.
Odlaskom u Split aktivno se nastavlja educirati i sazrijevati u svijetu glazbe.
U Zagrebu od 1991. počeo je snimati u tonskom studiu svoje autorske pjesme kao i pjesme drugih autora.
U Slavoniju iz Zagreba preselio se 1996.u mjesto Okučani. Kao vjeroučitelj u školi, vodio je i crkveni i školski zbor . Iz tog zbora izbjedrila je grupa Bljesak s kojom je humanitarno pjevao po svijetu prikupljajući novčane prihode za izgradnju crkve u Okučanima, a koja je bila srušena u ratu. S grupom Bljesak je snimio 5 albuma. Sa grupom Bljesak imao je solistički koncert 2006.u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
Nakon 10 godina u Slavoniji ponovo se vratio u Zagreb gdje je nastavio svoj rad u glazbi. Kao voditelj zbora radio je u zagrebačkoj Granešini 7 godina. Nastavio je sa pisanjem i snimanjem svojih autorskih pjesama, međutim pjevao je i snimao pjesme drugih autora. Takoder je kao autor pisao pjesme i za druge pjevače i grupe. Nastupio je na različitim festivalima i koncertima duhovne i zabavne glazbe.
U Austriju dolazi 2014-te godine. Djeluje u gradu Eisnstad u biskupiji kao pastoralni asistent, na području glazbe.
Jedan je od osnivača međunarodnog zbora PAX ET BONUM koji broji 160 pjevača. To je zbor Gradišćanskih hrvata koji je sastavljen od glazbenika iz 3 države (Slovačke, Austrije i Mađarske. Sa zborom PAX ET BONUM nastupio je na različitim mjestima i državama. Kao zbor surađuju u studijskim snimanjima i sa drugim glazbenicima.