Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Preporuku o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu, kako bi sustav što bolje funkcionirao i kako bi isporuka sadržaja i rada nastavnika u online nastavi bila izbalansirana. Tim povodom gošća emisije Sve je lako kad si mlad bila je ravnateljica SŠ Vela Luka, Ofelija Dragojević, koja je detaljnije opisala kako funkcionira nastava na daljinu.

Nastava na daljinu, ne podrazumijeva da učenici samo čitaju udžbenik i rješavaju zadatke po uputama nastavnika, odnosno ne smije se svesti na to da učenici uče potpuno samostalno, a da im nastavnik ne objasni kontekst.
Ministarstvo smatra da je u ujednačavanju količine nastavnih sadržaja ključna uloga učitelja.

Učenik, dodaje se, treba posvetiti podjednako vremena proučavanju pripremljenoga materijala, kao i samostalnome radu, a cilj je da s vremenom postane sve samostalniji i odgovorniji za vlastiti proces učenja.
Uz opremu za nastavu na daljinu i udžbenike, učenicima je potrebno kod kuće organizirati mirni kutak za učenje, a preporučuje se i uvođenje redovite strukture radnoga dana.

Vrijeme provedeno u učenju podrazumijeva vrijeme u kojem se poučava i vrijeme samostalnoga ili suradničkoga učenja. Takvo ukupno vrijeme ovisi o uzrastu djeteta i kreće se od 5 do 8 sati dnevno tijekom radnoga tjedna.