Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Na inicijativu Udruge Lanterna Vela Luka izdana je knjiga Marka Šeparovića Bogomoje "Hrvatski narodni život i običaji u Veloj Luci", u velikoj galeriji
Centra za kulturu Vela Luka, u utorak 17, a čija se prezentacija trebala održati povodom Dana općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa, a koja se na žalost nije održala zbog mjera opreza u svrhu zaštite od korona virusa.


Knjigu je trebala predstaviti dr.sc. Klementina Batina s Odsjeka za etnologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Tim povodom gost u program Radia M, bio je Tonko Barčot iz sabirnog centra Žrnovo, čija je I bila ideja da sasvim slučajno pronađeni vrijedni rukopisi autora Marka Šeparovića Bogomoje pod nazivom "Hrvatski narodni život i običaji u Veloj Luci", ugledaju svijetlo dana. Iz knjige možemo saznati kako su ljudi prije gotovo stotinjak godina živjeli, stvarali i preživljavali u teškim trenucima, radovali se, tugovali, slavili svetkovine, pokapali svoje pokojnike, ispraćali sinove u ratove, krstili djecu, zabavljali se ali i vrijedno radili.