Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Udruga Novi otok kao domaćin i SDEWES centar su u Veloj Luci organizirali 1.godišnju konferenciju projekta YENESIS.
SDEWES Centar predstavio je projekt YENESIS - Mreža za zapošljavanje mladih za energetsku održivost na otocima.


Udruga Novi otok je predstavila dosadašnji rad na mjerama Akcijskog plana gospodarenja energijom općine Vela Luka i daljnje promicanje korištenjaobnovljivih izvora energije.
Projekt YENESIS (http://yenesis.eu/) došao je u fazu traženja 12 mladih nezaposlenih osoba s otoka u Hrvatskoj koji bi htjeli sudjelovati u edukacijskom procesu koji će im pomoći u pronalasku ili stvaranju vlastitog posla.
Projekt YENESIS ima za cilj pomoći mladim ljudima koji nisu u zapošljavanju, obrazovanju ili obuci (NEET) i žive na otocima, da pronađu zaposlenost putem zelenih radnih mjesta u područjima obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, održive mobilnosti i turizma. Projekt će odabrane sudionike (12 s hrvatskih otoka) provesti kroz postupak koji će im pružiti vještine potrebne za ulazak na tržište zelenih radnih mjesta. To su:
• tjedan dana edukativnog tečaja o četiri područja održivosti i poslovnoj inovaciji,
• petodnevno putovanje u Norvešku prema odabranom području interesa,
• mjesec dana plaćene prakse na nekom od partnerskih otoka (Cipar, Španjolska, Portugal, Italija, Estonija, Grčka),
• 6 mjesečnu lokalnu praksu na vlastitom otoku u Hrvatskoj.Svi troškovi povezani s gore navedenim aktivnostima su 100% pokriveni projektom i nema povezanih troškova za korisnike.
Projekt YENESIS usmjeren je uglavnom na mlade stručnjake u dobi od 25 do 29 godina, koji nisu u području zapošljavanja, obrazovanja ili obuke, a žive na otocima (projekt omogućava određenu fleksibilnost u gornjim kriterijima).
Ako sve gore navedeno zvuči zanimljivo, ispunite prijavnicu ili pošaljite životopis na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako biste pokazali svoj interes i mi ćemo vas uskoro kontaktirati.
Pridružite se YENESIS-u i spremite se promijeniti svoj život, istovremeno mijenjajući svijet!

Prof. Ljubomir Majdandžić održao je predavanje pod nazivom Mogućnosti za zapošljavanje mladih na zelenim poslovima i Diskusiju o projektu i mogućnostima za zelene poslove na otocima.