Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.Slatki festival je projekt Srednje škole Vela Luka. Partner projekta je Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik. Srednja škola Vela Luka je dobila sredstva za festival na natječaju Ministarstva turizma (potpuni naziv; JAVNI POZIV ZA IZRADU PROJEKATA SREDNJIM STRUKOVNIM ŠKOLAMA - PROMOCIJA I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM 2019.)

Natječaj je prvenstveno usmjeren na srednje škole sa strukovnim zanimanjima, u cilju promocije strukovnih zanimanja.„Odlučili smo se za pršurate i hrstule iz razloga što su to sveprisutne tradicionalne slastice koje je relativno lako napraviti i jeftine su za izradu. Ima ih različitih vrsta, i svako naselje, grad, mjesto ima neka svoja pravila, a i svaka domaćica misli da su njene najbolje, posebne…“ napominje nastavnica SŠ Vela Luka Jakica Pecotić.
Partneri projekta- Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik- likovno/ umjetnički odjel osmislit će vizualni identitet manifestacije. Dakle osmislit će logotip manifestacije, plakate, stolnjake, dizajn pregače s logotipom, dizajn kuhače s logotipom.
Manifestacija je osmišljena na način da će biti 10 stolova svih koji su zainteresirani i 2 stola srednje škole Vela Luka. Na stolovima Srednje škole Vela Luka učenici- naši kuhari će izrađivati pršurate i hrsrtule i svaki posjetitelj koji je zainteresiran moći će napraviti vlastitu pršuratu i hrstulu.
Na ostalima stolovima će se izrađivati pršurate i hrstule, pretpostavljamo da će biti 5 stolova pršurate i 5 stolova hrstule.
Srednja škola Vela Luka će svim sudionicima natjecanja osigurati stolove sa stolnjacima (stolnjake će dizajnirati Umjetnička škola) plamenike, pregače i kuhače. Svi sudionicima će kao poklon i uspomena ostati pregače i kuhače ( koje će također osmisliti – dizajnirati Umjetnička škola).
Pretpostavka je da će na svakom stolu biti po 3 ljudi. Svaki stol će izrađivati prušurate ili hrstule, i birati će se najbolja/najukusnija… pršurata odnosno hrstula. Isto tako pršurate/ hrstule će se prodavati na stolovima. Zainteresirani, npr. OPG-ovi moći će moći izložiti i prodavati i ostale svoje proizvode na stolu/štandu.
Stručni žiri će odlučiti tj. ocijeniti najbolju pršuratu/hrstulu, te će pobjednik natjecanja biti nagrađen prigodnom nagradom.
Za vrijeme manifetacije sve prisutne će zabavljati klapa Proizd.