Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Galerija Centra za kulturu Vela Luka.

Sinoć, 19. kolovoza 2019. u atriju Centra za kulturu Vela Luka, održano je predstavljanje kuharice „Radost zdravog i brzog kuhanja“ Katy Padovan. Navedena knjiga drugo je objavljeno djelo svestrane autorice, svoju prvu knjigu pod nazivom „Agis nevin optužen“ izdala je 2013. godine, a osim dvije knjige iza sebe ima i održanu izložbu „Radova na svili i ulja na platnu“.

Sinoćna promocija otvorena je tradicionalnom klapskom pjesmom u izvedbi mješovite klape F.D. „Kumpanija“ nakon čega je o povezanosti glazbe s hranom kao i o samoj knjizi prisutnima pričao moderator promocije, prof. Tonko Barčot. Nekoliko zanimljivih izreka o hrani, poneke recepte iz kuharice i recenziju Josipa Žuvele, viteza gastronomije mediteranskih i europskih regija, okupljenom mnoštvu pročitala je Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice „Šime Vučetić“.

Večer je protekla u ugodnoj atmosferi a pred kraj publici se obratila i sama autorica Katy Padovan koja je navela koji su je motivi ponukali da tijekom života prikuplja recepte i potom ih objavi. Naposljetku se zahvalila svima koji su joj pomogli i dali podršku u pisanju ove knjige.

Autorica je izdavanjem kuharice ispunila svoju želju da mlađim naraštajima u naslijeđe ostavi stečena znanja i vještine zdravog i brzog kuhanja. Njen rad predstavlja značajan doprinos hrvatskom korpusu gastronomskih izdanja na čemu joj od srca čestitamo!

Fotografija Galerija Centra za kulturu Vela Luka.

Fotografija Galerija Centra za kulturu Vela Luka.