Zakrpaj.to

Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Pozivamo Vas da nam se pridružite na prvom izdanju festivala lokalnih i tradicijskih proizvoda - LAG5 FEST. Sajam se održava ovaj petak, 31. svibnja 2019. godine, s početkom u 16 sati na gradskoj tržnici Rotonda u gradu Korčuli.

PRVI LAG5 FEST U KORČULI

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ organizira prvi LAG5 FEST, sajam lokalnih i tradicijskih proizvoda, koji će se održati 31. svibnja na gradskoj tržnici Rotonda u Korčuli od 16 do 19 sati, a na kojem će sudjelovati 15 OPG-ova i lokalnih proizvođača s otoka i poluotoka.Po prvi put održat će se„LAG 5 FEST“ - Sajam lokalnih & tradicijskih proizvoda, na kojem će izlagati članovi LAG-a 5 i naši suradnici pčelari, maslinari, vinari, obrtnici i mnogi drugi. Ukupno petnaest izlagača predstaviti će domaće proizvode i specijalitete, od vrhunskih vina s Korčule i Pelješca, meda, Korčulanskog maslinovog ulja, likera, domaćih džemova i marmelada, kokošjih jaja, do kreativnih ručnih uradaka kao što su torbe ili tradicionalne slatke delicije.
Rotonda, autentična barokna tržnica u centru Korčule, sljedećeg petka bit će domaćin brojnim uspješnim proizvođačima s otoka i poluotoka. Svoje će proizvode predstaviti Jelena Marović iz Eko Škoja, dobitnica Zlatne naranče iz 2016. za najbolji agroturizam u županiji, nagrađivani pčelar i maslinar Vlaho Komparak, kao i nedavno nagrađeni vinar iz Lumbarde, OPG Frane Cebalo, osvajač zlatne medalje na International Wine Challengu u Londonu. Izlagat će i Roko Luka Šestanović iz Lumbarde, Sanja Protić iz Blata, OPG-ovi Ranko Surjan, Teo Grbin, Žabica Petar i Zlatko Bosnić iz Vele Luke, inače nosioci prestižne oznake Korčulansko maslinovo ulje. S Pelješca dolaze Frano Mihlinić, Natura Antunović, OPG Petar Matković i vinarija Križ, a iz Trpnja Morana Raguž, poznata po svojim rukotvorinama s mediteranskim motivima. Debitanstki nastup na festu imat će OPG Marin Šale, koji se bavi ekološkim uzgojem kokoši, jedinstvene pasmine Hrvatica, a šećer na kraju ponudit će OPG Vedranka Katić, odnosno glasoviti smokvun kojeg je sama osmislila.

Od ulja do likera, džemova, slastica do rukotvorina, većinu proizvoda koji će biti izloženi ne možete kupiti u trgovini ili dućanu, ali možete na LAG5 FESTU!

Kako bi saznali što najbolje nude proizvođači LAG 5 područja pozivamo Vas da nam se pridružite i okusite lokalne i tradicijske proizvode na LAG5 FESTU te podržite lokalnu proizvodnju!
#LAG5FEST #sajamlokalnihproizvoda #leader #lag5

Što je LAG 5?
Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ neprofitna je organizacija zadužena za provođenje mjera politike ruralnog razvoja Europske unije kroz izgradnju partnerskog modela suradnje javnog, gospodarskog i civilnog sektora općina s područja Pelješca, Mljeta, Lastova i Korčule. Od svog osnutka 2012. godine zaslužan je za brojne projekte iz različitih područja od poljoprivrede, energetike do održivog turizma, usmjerene na razvoj cjelokupnog područja LAG-a 5 i aktivno uključivanje lokalnog stanovništva. LAG 5 danas broji preko sto članova, te provodi više europskih projekata ukupne vrijednosti preko 12 milijuna kuna.


Kontakt informacije

Za više informacija možete nas osobno posjetiti u uredu LAG-a 5 u Orebiću. Također, možete nas kontaktirati na telefonski broj: 020/713 472 ili na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..