Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Marina Baničevića.

I ove godine 19. ožujka svi će Velolučani sa svojim gostima proslaviti Dan općine, ali i blagdan sv. Josipa nebeskog zaštitnika svoga mjesta, i to kako nalaže tradicija i običaji. Cijeli tjedan uoči obilježavanja Dana općine protekao je u brojnim kulturno-turističkim manifestacijama.
Sinoć je u velikoj galeriji Centra za kulturu održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Vela Luka s dodjelom općinskih javnih priznanja. Uz brojne goste, svečanoj sjednici prisustvovali su saborski zastupnici Ranko Ostojić i Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, zatim načelnik općine Smokvica Kuzma Tomašić, načelnik općine Blato Ante Šeparović, gradonačelnik grada Korčule i ujedno izaslanik predsjednice RH, Andrija Fabris, uz predstavnike i predsjednike udruga i političkih stranaka, koji su svojim domaćinima čestitali Dan općine i blagdan sv. Josipa. Katarina Bikić, načelnica općine Vela Luka, potom je nazočnima prezentirala rezultate svog dosadašnjeg mandata te planove za naredno razdoblje, istaknuvši pritom značaj zajedništva za razvoj lokalnih sredina, pozvavši sve sudionike u političkom i javnom životu mjesta na suradnju i toleranciju.
Ove godine laureati za nagrade su slijedeći:
Vinko Prižmić za njegov humanitarni rad i doprinos razvoju društvenog i gospodarskog života. Javno priznanje za kolektivno izvanredno postignuće u 2018. godini dodijeljeno je udruzi „Lanterna“ za pokretanje i izdavanje 2. broja istoimenog časopisa, Javno priznanje za pojedinačno izvanredno postignuće u 2018.-oj godini dodijeljeno je Domeniki Žuvela za ostvarene zapažene rezultate u djelovanju na glazbenoj sceni. Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje za najmanje 20 godina kontinuiranog djelovanja dodjeljuje se Domu za starije i nemoćne Vela Luka povodom 30 godina rada, priznanje je uručeno ravnateljici Nikolini Žuvela. Najuspješniji sportaši i klubovisu: Nikola Šeparović kao najuspješniji sportaš, veslač – kadet VK Ošjak, Lucija Usmijani, veslačica, mlađa kadetkinja VK Ošjak, kao najuspješnija sportašica Vele Luke, ŽRK Vela Luka, ekipa mlađih kadetkinja, najuspješnija ženska sportska ekipa, STK Lučica – seniorska ekipa: Deni Berković, Antonio Franulović – Žuvela, Mirko Dragojević, Marko Matas i Boris Dragojević kao najuspješnija sportska muška ekipa.
U bogatom kulturno-zabavnom programu sudjelovali su polaznici Osnovne glazbene škole "Vela Luka" i mješovita klapa Proizd.
Uslijedila je Svečana večera za sve laureate općinskih javnih priznanja kao i za sve uzvanike.

Fotografija Marina Baničevića.        Fotografija Marina Baničevića.