Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Nakon tridesetak godina rada u ginekološkoj ordinaciji, dr. Cebalo ide u zasluženu mirovinu, a pacijentice otoka Korčule i poluotoka Pelješca od ponedjeljka pregledava i liječi mlada doktorica medicine, specijalistkinja ginekologije i opstetricije Leila Mitrović.

Trenutak je to kojeg su pacijentice dugo čekale, dr. Kristo Cebalo više je desetljeća bio jedini ginekolog velikog broja pacijentica od Smokvice pa sve do Trpnja i Kune, a godine izazovnog rada učinile su svoje, ginekološka ordinacija Doma zdravlja u Korčuli strpljivo je čekala nove, mlade snage, kao i moderne uređaje i trendove u medicini.

Spas su pronašle u mladoj doktorici, inače korčulanskoj nevjesti koja je i sama majka dvoje male djece. Ravnatelj DZ Korčula dr. Sebastijan Fabris još je 2016. godine na temelju javnog natječaja donio odluku o specijalizaciji dr. Mitrović, otočanke i poluotočanke strpljivo su čekale da doktorica završi specijalizaciju i počne s radom, a to se dogodilo prije nekoliko dana.

Iako se ginekološka ordinacija još uvijek uhodava, od ponedjeljka su moguće narudžbe i to putem maila, a uskoro stiže i novi, moderni i skupi 4D ultrazvuk.

"Trenutno uspostavljamo tim i sve administrativne detalje. Željno iščekujem i novi uređaj koji će biti izvrstan, no još uvijek radim na starom pa molim sve pacijentice kojima zdravstvena situacija nije hitna za malo strpljenja, najbolje se naručiti krajem mjeseca kad ambulanta bude opremljenija. Od prvog dana uz mene je sestra Slavojka, u svemu mi pomaže i njena mi podrška puno znači, hvala joj na tome", poručila je dr. Mitrović.

Kultna medicinska sestra Slavojka Arsenović, inače primalja koja je na otoku i poluotoku tijekom nekoliko desetljeća tijekom zadesnih poroda na svijet dočekala više od tisuću djece, obučit će i u posao uputiti novu medicinsku sestru, Mariju Kunjašić iz Smokvice. Odlaskom sestre Slavojke u mirovinu završit će jedna era porodništva za ovo izolirano i zabačeno područje juga Dalmacije i to bez ijednog tragičnog ishoda zadesnog poroda u nadrealnim okolnostima i lokacijama.

Radno vrijeme ginekološke ordinacije u Korčuli je ponedjeljak, utorak i petak ujutro od 7 do 14,30 sati, srijedom u Orebiću također ujutro, a četvrtkom poslijepodne od 13 do 20,30. Jedna subota u mjesecu će biti radna od 7 do 17 sati, a pauza je od 10 do 10,30. Od ponedjeljka 8. travnja moguće je naručiti se za pregled i to putem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj mobitela 099 253 1046. Važno je naglasiti da sve pacijentice iz Korčule, koje su se silom prilika prebacile u ordinaciju u Velu Luku, mogu bez problema putem maila tražiti zahtjev za promjenom liječnika te se upisati kod dr. Mitrović. Ono što posebno veseli pacijentice je novi, prilično skupi uređaj koji će uskoro stići u DZ Korčula što znači da za ozbiljnije preglede više neće putovati do Dubrovnika ili Splita.

"Natječaj je u tijeku, vjerujem da će za otprilike jedan mjesec stići u ginekološku ordinaciju. Radi se o uređaju visoke klase kojeg smo odabrali u dogovoru s dr. Mitrović, obje volumetrijske sonde ultrazvuka su 4D, i vaginalna, i abdominalna. Cijena uređaja je gotovo 69 tisuća eura s PDV-om, a financirat će ga zajednički sve jedinice lokalne samouprave koje pokriva DZ Korčula, DZ Korčula i Liga protiv raka Korčula - Pelješac - Lastovo - Mljet", otkriva nam dr. Sebastijan Fabris, ravnatelj DZ Korčula. Za pacijentice koje koriste društvene mreže, dr. Mitrović preporučuju da posjete njen profil na Instagramu pod nazivom dr.empower.she gdje mogu na jednostavan i dostupan način, kroz kratka edukativna videa, dobiti točne i provjerene informacije o ženskom reproduktivnom zdravlju. Dr. Mitrović na vrlo prisan, neposredan i dinamičan način pacijenticama približava teme vezane za trudnoću, ali i druge o kojima se malo zna i još manje govori poput endometrioze, umjetne oplodnje, genetičkom savjetovanju, planiranju trudnoće, kontracepciji i koncepciji, vaginalnoj suhoći, pravilnoj njezi intimnog područja, Kegelovim vježbama, perimenopauzi i mnogim drugim. Iako je već imala nekih hitnih slučajeva u ginekološkoj ordinaciji koju odnedavno vodi, ističe kako joj nije žao zbog odabira specijalizacije, s nestrpljenjem čeka nove izazove i pacijentice.

"Tek krećem u prave ginekološke vode. Kad su nam na fakultetu govorili o specijalizacijama, za ginekologiju su govorili da je to specijalizacija od koje vam je toplina u srcu. Nisam to osjetila dok nisam došla u kliniku u Petrovoj, ali tamo zaista jesam. Općenito mislim da je medicina poziv, a ne samo zanimanje, tako se i odnosim prema poslu. I doktori su ljudi, neće uvijek svaki susret biti savršen, ali obećavam da ću se uvijek truditi i dati sve od sebe. Slobodno posjetite moj Instagram profil, želim da se žene što više educiraju kako bi same mogle prepoznati što se događa s njihovim zdravljem, a onda se po potrebi i javiti liječniku u kojeg će imati povjerenja", naglasila je dr. Mitrović.

Izvor: https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/korcula/dr-leila-mitrovic-umjesto-dr-krista-cebala-a-u-ginekoloskoj-ordinaciji-uskoro-i-najmoderniji-4d-ultrazvuk-1379527?fbclid=IwAR33WRL2b1nZqhq56OC2B6a_wfqzwBiOajtiRCIeBQnNeP6MiT87F4VguR8_aem_Aajz4q4fA1cea9tFM3Ur6_Azl7-Ct7DuTeiRW2BU73lEfd1NSy43fMOVAN5cgyl1fzGWUkg1xqrcAsN26ZexemuG