Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Po prvi put na otoku Korčuli od 17. do 19. studenoga u Veloj Luci održan je vikend-susret Temeljne formacije animatora za sudionike s područja Korčulanskog i Pelješkog dekanata. Na ovom prvom od četiri susreta sudjelovalo je dvadesetak mladih te animatori instruktori i specijalci Dubrovačke biskupije koji su prvu generaciju animatora na Korčuli vodili kroz formaciju.

Glavna tema prvog vikenda je bila „Animacija: Tko? Što? Zašto?”. Polaznici škole pobliže su upoznali s tim tko su animatori i s njihovim načinom i razlogom rada. Mladi su kroz ovaj vikend obrađivali teme osobnog razvoja, prepoznavanja osobnih vrednota te razgovarali o kršćanskom identitetu animatora. Sudionici su imali priliku kroz radionice upoznati zajednicu animatora Dubrovačke biskupije, njihovo područje rada i djelovanja, a sve to uz zabavu, ples i igre kojih nije nedostajalo.

Osim radionica, zabave i druženja mladi su se u subotu 18. studenoga okupili ispred Osnovne škole “Vela Luka” povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje gdje su se pomolili za sve žrtve rata i zapalili svijeće.

Misna slavlja u subotu i nedjelju predvodio je don Hrvoje Katušić, župnik župe sv. Josipa u Veloj Luci. Osim što su mladi temu talenata obrađivali kroz radionice u malim grupama, prispodoba o talentima bila je i dio nedjeljne Službe riječi. Luški župnik potaknuo je djecu i mlade da razmisle o tome koje talente imaju i koliko su im u životu važni te naglasio kako ih trebaju njegovati i usavršavati jer su upravo talenti dar koji su primili od Gospodina. “Krug ne može i ne bi trebao biti kvadrat!” poručio je don Hrvoje, tako se ni ljudi ne bi trebali truditi postaviti u kalupe koji im nisu namijenjeni, već ostvariti puninu u onom jedinstvenom što su primili od Gospodina.

Ciljevi prvog vikenda Škole animatora bili su međusobno upoznavanje polaznika, upoznavanje sudionika s načinom rada animatora, s instruktorima i specijalcima, poticanje zajedništva, stjecanje informacija o animaciji i animiranju. Glavni ciljevi bili su razmišljanje o osobnom razvoju, upoznavanju samog sebe i svojih vrednota, osobnoj osjećajnosti i duhovnosti.

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije te Salezijanske obitelji, a mlade sljedeći vikend-susret na Korčuli očekuje početkom prosinca.