Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Je li Općina zadovoljna s postignutim turističkim rezultatima ? Tijekom godine bilo je dosta manifestacija . Jesu li ispunile svoja očekivanja ?, samo su neka od pitanja na koja je odgovarala današnja gošća u emisiji Četvrtkom aktualno, načelnica općine Vela Luka, Katarina Gugić.
„Bitna stavka za turizam je čisti otok.“, naglasila je načelnica, s tim da sanacija odlagališta otpada Sitnica i uz odlaganje otpada vezan projekt Reciklažnog dvorišta napreduje prema planu. „Pitanje odlaganja otpada sve je važnije u današnjem vremenu, a sve je manje vremena za prilagodbu. Općina je poduzela dosta toga u tom smjeru, ali ne ide joj na ruku brzina odnosno sporost države i Županije.“, ističe načelnica Gugić. Dugi niz godina slušali smo o nedostatnoj snazi i manama elektro-mreže na području Luke, bili svjedoci i danima da struje nema, slušali prigovore ljudi po valama kako nedostaje trafostanica, a Općina Vela Luka podosta odmakla na ovom planu. Jedan od većih projekata i projekt kanalizacije, a završavaju se radovi u samom središtu mjesta. Riječ je o nastavku šetnice mozaika koji su uistinu nabolje promijenili vizuru mjesta. Mnogi projekti se bez dodatnih sredstava ne mogu realizirati, pa se Općina javlja na razne natječaje, EU i ostale fondove za dobivanje sredstava i to sa popriličnim uspjehom. Općina je u suradnji sa TZO VL donijela program Božićno novogodišnjih blagdana – Advent u Veloj Luci, koji je u tijeku, te se i na taj način pridružila brojnim gradovima i mjestima koji svojim mještanima i gostima omogućuju da ugodnije i veselije provedu Božićne i Novogodišnje blagdane.
Prošli tjedan je održana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je izglasan Proračun za 2019.godinu, koji je za 4 milijuna veći od ovogodišnjeg, a koji će biti iskorišten za realizaciju brojnih započetih i novih projekata.
Na kraju razgovora, načelnica je svima poželjela sve najbolje za Božić uspješnu Novu godinu.
Razgovor vodila Željana Petrić.