Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Od šest hrvatskih posada koje su nastupile u kvalifikacijama prvog dana Eu-ropskog prvenstva u veslanju u Bledu samo su trofejna braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na parijće izborili izravni plasman u polufinale.
Sinkovići su vodili u svojoj skupini od samoga starta te na cilj stigli u vreenu 6:26.79 minuta, 3.49 sekundi ispred drugih Talijana Luce Rambaldija i Mattea Sartorija koji su se također izravno plasirali u polufinale, dok su treći Estonci Mihail Kuštein i Johann Poolak, koji će morati u repesaž, zaostali za 13.96 sekundi.
Polufinale dvojaca na pariće je na rasporedu u subotu od 10.56 sati.
Blizu izravnom plasmanu u A finale bile su sestre Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara, ali su na kraju zauzele drugo mjesto u svojoj skupini, pa će plasman među šest najboljih na kontinentu morati potražiti u petak kroz repesaž. Sestre Jurković su ciljem prošle u vremenu 7:13.74 minuta, 5.73 sekundi iza pobjednica Nizozemki Ymkje Clevering i Veronique Meester koje su se plasirale izravno u A fi-nale. Uz Nizozemke, u A finale su se izravno plasirale i pobjednice druge skupine Rumunjke, dok će za preostala četiri mjesta kroz repesaž konkurirati sedam posada.
“Konačno smo se poklopile, vratile smo se starom zaveslaju. Izborile smo drugo mjesto koje nas nažalost nije dovelo do finala, ali što je tu je. Sutra imamo repesaž gdje prve dvije posade idu u A finale i to nam je cilj. Danas smo ostvarile zadani cilj, što je bio revanš protiv Španjolki i Čehinja da dokažemo na kojem smo nivou i da vrijedimo duplo više od onoga što smo pokazale u Zagrebu”, rekla je Josipa Jurković.
Repesaž ženskih dvojaca je na rasporedu u petak od 10.30 sati.
Braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu bez kormilara zauzeli su treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 6:45.90, no izravni prolazak u polufinale izborile su dvije prvoplasirane posade, prvo mjesto osvojili su Rumunji Marius Cozmiuc i Sergiu Bejan sa 6:36.93, a drugo Srbi Martin Mačković i Miloš Vasić sa 6:40.85.
Novu priliku za prolazak u polufinale Lončarići će imati u petak od 10.40 sati.
Damir Martin nije imao sreće sa ždrijebom pa je u kvalifikacijama za suparnika imao aktualnog svjetskog prvaka Nijemca Olivera Zeidlera, a samo je jedan veslač iz svake skupine izborio izravni plasman u polufinale. To je bio Zeidler koji je na cilj stigao u vremenu od 7:00.53 sekundi, dok je Martin, koji je čitavu utrku držao drugo mjesto, zaostao 4.45 sekundi.
Martin će tako morati plasman u polufinale potražiti u repesažu u petak od 11.15 sati.
Dora Dragičević je u svojoj skupini lakih samica završila na posljednjem mjestu s vremenom 8:24.95, zaostavši više od 42 sekunde za pobjendicom Rumunjkom Io-nelom Cozmiuc, jedinom koja se izravno plasirala u A finale, pa će u petak od 9.50 sati pokušati u repesažu zajedno s još devet veslačica izboriti jedno od četiri pre-ostala slobodna mjesta u finalu.
Posljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo je i hrvatski četverac na pariće u sastavu Karlo Borković, Davor Poljančić, Roko Bošković i Fran Šuk, oni su završili peti s vremenom 6:04.42, 21.94 sekundi iza Nizozemaca, koji su jedini izborili izravni plasman u finale A. Naš će četverac drugu priliku za prolazak u A fi-nale imati u petak od 9.35 sati kada će s još šest posada konkurirati za preostala če-tiri mjesta.