Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 
Nakon pozdravnog obraćanja direktorice Poduzetničkog inkubatora, Barbare Mirošević ispred HABOR-a prezentaciju je održala voditeljica Područnog ureda za Dalmaciju Marina Jurašin. Ona je predstavila djelokrug rada HBOR-a te financijske potpore poduzetnicima koje nudi HABOR putem programa kreditiranja, s naglaskom na malo i srednje poduzetništvo.
Uslijedila je prezentacija financijskih instrumenata HAMAG BICRO-a koje je predstavila Rafaela Drašković, viša analitičarka iz Ispostave u Dubrovačko neretvanskoj županiji koja je predstavila aktualne zajmove HAMAG BICRO-a za poduzetnike te je predstavila Europsku poduzetničku mrežu Enterprise Europe Network (EEN) mrežu koja pruža potporu i savjet gospodarstvenicima diljem Europe te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske Unije. Enterprise Europe Network Hrvatske (EEN Hrvatska) partnerski je konzorcij kojeg sačinjava šest partnerskih institucija koje podupiru poduzetništvo i inovacije u Hrvatskoj te izlazak na europsko tržište, a čine ga Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Tehnološki park Varaždin d.o.o., Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku – TERA TEHNOPOLIS, Znanstveno - tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci - STeP Ri i Ured za transfer tehnologije Split (UTT) jedinstvenog europskog. Također je predstavljena BOND mreža kao jedinstvena mreža različitih vrsta poduzetničkih potpornih institucija (PPI) čija je zadaća pružanje potpore poduzetnicima. BOND mreža mentora okuplja više od 200 mentora savjetnika i/ili mentora za razvoj poslovanja, okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti a pružaju usluge mentoriranja poduzetnika koje su za poduzetnike besplatne.
Prezentacijski dio Info dana zaključila je direktorica Barbara Mirošević koja je upoznala prisutne sa aktualnostima iz područja gospodarstva i trenutno otvorenim Javnim pozivima kojima Općina Vela Luka potiče poduzetnike kroz Program poticanja razvoja malog gospodarstva, poduzetništva i obrtništva na području općine Vela Luka za 2023. godinu.
Prisutni su kroz cijelo vrijeme trajanja ove interaktivne radionice mogli postavljati pitanja i dobiti konkretne odgovore vezane za svoje planirane investicije te pronaći mogućnosti koje im se u okviru ovih institucija nude. Na samom kraju se razvila i zanimljiva diskusija o specifičnim problemima poslovanja poduzetnika na otoku sa prijedlozima kako olakšati suradnju sa institucijama.
Poduzetnički inkubator Vela Luka nastavlja sa edukativnim i informativnim radionicama za poduzetnike i uskoro donosimo nove zanimljive teme. Pratite nas i dalje na webu, društvenim mrežama i u eteru lokalnih radio postaja.