Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Dana 21.03.2023. održana je Mrkla Strka, treća noćna trail utrka u Veloj Luci. U noći punog mjeseca, 112 trkača i šetača, prešlo je stazu dugu 7 km. Na ovaj način je prosljavljen prvi dan proljeća, ali je ujedno obilježen Dan djece sa Downovim sindromom. Utrka je počela ispred Župne crkve Sv. Josipa kada je na zvoniku otkucalo 20:00 h, a u svojoj duljini se prošlo uz 5 crkvica. Konačni cilj bila je crkvica Sv. Ivana na Glavici u uvali Gradina. Najbrži su stigli za manje od pola sata, a posljednji za manje od sat i pol. Osim najbržih, nagradu je dobila i osoba koja je posljednja stigla u cilj, jer ipak je poruka da je važno sudjelovati.
Među muškom konkurencijom, prvi je na cilj stigao Leo Zlokić, 2. Frano Vlašić, a na 3. mjestu je Mitja Barčot.
Među ženama, na cilj prva je stigla Jelena Surjan, druga je Lucija Usmijani, a treća Nikolina Oreb.
Zanimljivost je da je najstariji sudionik bio Dalibor Vlašić, a najmlađa je pacijentica Specijalne bolnice Kalos, dvoipogodišnja Mila Skorup u majčinoj pratnji.
Izvrsna organizacija Zajednice sportova Vela Luka, uz pokrovitelje: Općinu Vela Luka, HDP Mareta, TZ Vela Luka.
Sponzori su: pekara Škanjata, Optika – fokus i Nikola Žuvela Mul, konoba Davorin.
Organizatori se zahvaljuju i vrijednim rukama Nade Surjan, Irene Dovgan, Merice Cetinić, Lene Marinović, Josipe Surjan, Živane Žuvela, Sanje Padovan, Nikoline Surjan, Branke Maričić, Sanele Franulović, Marine Franulović i Nade Zlokić koje su donirale kolače.
Također, organizatori se zahvaljuju DVD Vela Luka i Radiu M na medijskoj podršci.
Inače, ovo nije jedina utrka održana u Veloj Luci. Prva veća organizirana je bila 2014. koja je sada postala tradicionalna Vela Strka u Septembru mjesecu za trkače i bicikliste. Od 2018. u lipnju, kao pozdrav ljetu održava se i Luška strka.