Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Današnji gost emisije Četvrtkom aktualno bio je direktor TZ Općine Vela Luka. Na početku razgovora osvrnuo se na ovogodišnju turističku sezonu, čiji su rezultati, po njegovim riječima, skoro ispunili planirana očekivanja. U odnosu na proteklu sezonu, broj noćenja u ovoj godini narastao je za 2 od planiranih 4%, a trend porasta broja noćenja se nastavlja i dalje. Govorio je i o novom Zakonu o boravišnoj pristojbi, demantiravši nagađanja da će cijena pristojbe skočiti i do 1000,00 kuna, jer je na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća donesena odluka da se cijena neće mijenjati, budući je jedinicama lokalne samouprave omogućeno da samostalno odlučuju o promijeni visine pristojbe.
Osvrnuvši na ovogodišnju turističku sezonu, a vezano za kulturna događanja, naglasio je važnost kontinuiranog osvježavanja kulturne ponude, pa je napravio i usporedbu sa drugim sličnim turističkim destinacijama, koje osim mora i sunca svojim gostima nude i razne sportske aktivnosti, te i na taj omogućuju produljenje turističke sezone.
U tijeku je i Advent, koji i ove godine nudi pregršt zanimljivih manifestacija, od kojih je najatraktivnija manifestacija Žive jaslice u Veloj spili, a koja se prošle godine pokazala kao pun pogodak. Ove godine se očekuje i veći broj sudionika, stoga i veći broj posjetitelja. Za slijedeću godinu u planu je organiziranje manifestacije Oliverovi dani, posvećene našem pokojnom Oliveru Dragojeviću koji nas je svih zadužio svojom karizmom i koji i zaslužuje da se dio kulturne ponude posveti upravo njemu. Oliverovi dani ubuduće će se održavati u tjednu u kojemu se obilježava godišnjica smrti, uz veliki broj sudionika.