Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 
U kongresnoj Sali hotela Korkyra predstavljen je kalendar naziva „Pomorstvo Vele Luke 2023“, rezultat entuzijazma i predanog rada Inicijative za promicanje i očuvanje pomorstva Vele Luke.
Program je vodila Anita Kosović, ravnateljica Narodne knjižnice “Šime Vučetić” koja je istaknula doprinos Inicijative očuvanju pomorske baštine mjesta kao i izvrsnu suradnju s Centrom za kulturu. Kalendar je predstavio Tonko Barčot, arhivist i član Inicijative za očuvanje pomorstva Vele Luke koja uspješno djeluje od 2016. godine s ciljem očuvanja, vrednovanja i promicanja velolučke pomorske baštine, a njeni aktivni članovi su Dragiša Barčot, Tonko Barčot, Ivo Žuvela, Ivo Vlašić, Dalibor Vlašić i Veselin Oreb. Inicijativa je do sada organizirala razne događaje i sudjelovala u nizu aktivnosti koji su bitno doprinijeli očuvanju kulturno-povijesne baštine Vele Luke.
Uvodnim riječima prisutnima se obratio dr. Dinko Radić, iznijevši više tehničkih pojedinosti o samom kalendaru. U kalendaru se nalaze stare fotografije velolučkih brodova iz obiteljskih albuma Vele Luke. O svakom je brodu prof. Barčot iznio zanimljive podatke, dotaknuvši se povijesnih okolnosti i događaja koji su utjecali na sudbine brodova, ali i njihovih obitelji ko-je su snažno bile vezane za svoje, mukom i trudom stečene brodove. Glazbenom izvedbom program su upotpunili Sonja Antunović, Elvin Andreis i Toni Oreb.