Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

U Galeriji Centra za kulturu večeras će biti otvorena izložba slika Katy Padovan. Tim povodom gošće današnje emisije Kultirni krajolik bile su Katy Padovan, autorica izložbe i kustosica Galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović.
Katy Padovan rođena je u Perthu u Australiji 9. 10. 1935. godine. Zajedno s roditeljima vratila se iz Australije u Velu Luku gdje je završila Osnovnu školu. U Veloj Luci je predavala matematiku u Osnovnoj i Srednjoj školi. Godine 1975. s obitelji seli u Zagreb gdje nastavlja raditi u struci, školuje djecu koja nakon završenih studija odlaze u Australiju. Nakon smrti supruga, uspješnog velolučkog privrednika Agisa Padovana, odlazi djeci u Australiju gdje je završila nekoliko kulinarskih tečajeva i tečaj fotografije. Talent za likovnost je oduvijek pokazivala, a nakon povratka iz Austalije počela se baviti slikanjem na platnu i na svili. Do sada je izlagala u Veloj Luci, u Blatu i Orebiću. Napisala je dvije knjige „Agis nevin optužen“ i kuharicu „Radost zdravog i brzog kuhanja“. Ova vrijedna i svestrana žena bavi se turizmom, sportom i slikanjem i priprema nove radove.
Na izložbi u galeriji Centra za kulturu u Veloj Luci predstavljeno je tridesetak autoričinih radova u tehnici akrila na platnu i nekoliko radova na svili. Na ovim slikama prevladavaju florealni i pejzažni motivi koji su trajna inspiracija ove svestrane velolučke autorice.
Izložba ostaje otvorena do 24. 6. 2022.
Veselimo se Vašem dolasku!