Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Poštovani,
 
Slušajući petu sjednicu Općinskog vijeća Općine Vela Luka ostala sam zatečena iznesenim neistinama koje su plasirane u javni prostor. Naime, na pitanje nezavisnog vijećnika Općinskog vijeća Općine Vela Luka gospodina Ive Burmasa: „Da li je istina da u Veloj Luci ne postoji iti jedan sposoban i školovan pojedinac koji bi se zaposlio kao ravnatelj Doma zdravlja “Dr. Ante Franulović” Vela Luka, već mora biti zaposlena podobna osoba s iskaznicom iz susjednog mjesta?“ Načelnica Vele Luke, Katarina Gugić odgovorila je kako Upravno vijeće bira ravnatelja, a Župan imenuje članove Upravnog vijeća i to po principu biranja prema stranačkoj iskaznici HDZ-a.
Ja, kao predsjednica Upravnog vijeća, ali i ravnatelj gospodin Jurica Petković, osjećamo se prozvanima te ovim putem demantiramo napad načelnice Gugić na instituciju Doma zdravlja “Dr. Ante Franulović” Vela Luka.
Dom zdravlja "Dr. Ante Franulović" Vela Luka je institucija koja djeluje na području općina Vela Luka, Blato i Lastovo te naselja Čara i njihova je zajednička zdravstvena ustanova čije je sjedište u Veloj Luci, a osnivač je Dubrovačko-neretvanska županija. Zbog toga smo izrazito zatečeni iskazanim animozitetom prema ravnatelju koji ne dolazi iz Vele Luke, a poznato je na koji način se bira ravnatelj.
Dom zdravlja “Dr. Ante Franulović” Vela Luka dulje se vrijeme borio s pronalaskom kandidata za poziciju ravnatelja. Prilikom javnog natječaja, Upravno vijeće zaprimilo je dvije prijave i to mogu otvoreno reći da su obje prijave stigle iz “susjednog mjesta”.
S obzirom na to da smo prije natječaja imali vršitelja dužnosti na godinu dana te se nitko iz „kuće“ od strane liječnika Doma zdravlja “Dr. Ante Franulović” nije želio prijaviti, razmotriti smo dvije prijave koje su zaprimljene putem javnog natječaja. Odluka o novom ravnatelju provedena je u skladu s Zakonom te po principu intervjua s oba kandidata. Upravno vijeće Doma zdravlja “Dr. Ante Franulović” Vela Luka, a kojeg sam ja predsjednica, uvijek je donosilo odluke u skladu s Zakonom pa tako i kod raspisivanja natječaja za ravnatelja Doma zdravlja “Dr. Ante Franulović”, gdje stranačka iskaznica nije i ne može biti prednost.
 
S poštovanjem,
Danijela Lovričević