Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 
Velolučka udruga za kulturna i društvena pitanja "Lanterna" tiskala je knjigu "Hrvatski narodni život i običaji u Veloj Luci", autora profesora Marka Šeparovića 'Bogomoje', izumitelja ekliptičke sprave i pjesnika čitave povijesti Hrvatske.
Knjiga opisuje narodne običaje u Veloj Luci između dva svjetska rata, od kojih su se neki zadržali do danas.
Knjiga na poseban način govori i svjedoči o pojedinim događajima i povijesti Vele Luke tridesetih godina prošlog stoljeća, a također o specifičnom velolučkom govoru, te velolučkom mentalitetu.
Urednik knjige je Tonko Barčot. Autori popratnih studija ovog zanimljivog štiva su osim Tonka Barčota još doktori Tvrtko Zebec i Petar Milat. Recezenti knjige su profesor emerita Elsie Ivanchich Dunin s sveučilišta u Kaliforniji i doktor Franko Mirošević.
Knjiga je tiskana u 300 primjeraka na 317 stranica s nizom starih fotografija Vele Luke koje na poseban način svjedoče o ljudima i događajima jednog davnog vremena.
Njena promocija trebala se održati prošlog tjedna, ali je nažalost taj kulturni događaj morao biti odgođen za neka bolja vremena zbog poznatih okolnosti vezanih za pandemiju Korona virusa.
S obzirom na tematiku ova će knjiga velolučke „Lanterne“ sasvim sigurno pobuditi veliki interes prije svega kod Velolučana, a uvjereni smo i kod stanovnika ostalih mjesta na Korčuli. Unatoč tome što je odgođena njena promocija, ona se već naveliko čita.