Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

„Najaktualnija tema ovih dana je trnutna situacija oko epidemije i cijepljenje. Što se tiće cijepljenja, situacija je nešto bolja, jer je cjepivo konačno počelo stizati u našu županiju u nešto većem obimu, za koju se nadamo da će biti dostatna obzirom na broj stanovnika“, navodi dr. Podbevšek.
Istiće kako je cilj procijepiti što više sugrađana jer je to najbolji način dugoročne zaštite zdravlja svih u zajednici, ali i zalog za pripremu dobre turističke sezone. Po njegovom mišljenju, s pooštravanjem mjera prije tjedan dana došlo do stagnacije rasta novozaraženih. Istaknuo je kako je izrazito važno pridržavati se svih mjera kako bi u danima pred nama vidjeli povoljnije brojke nego što su one bile prije tjedan dana, ali i nego što su danas. Inicijativa je da bi idući na redu, nakon što se procijepe rizične skupine, trebali biti sve ostale dobne skupine ljudi.
U Domu zdravlja dr. Ante Franulović, Vela Luka, u tijeku su radovi na ugradnji lifta, koji je svakako neophodan, između ostalog, i što je veliki broj pacijenata iz obližnjeg liječilišta Kalos prisiljen obaviti neke preglede u Domu zdrvlja u Veloj Luci.
Što se tiće specijalizacije mladih liječnika, za sada taj projekt stagnira, jer su problemi financijske prirode, a Dr. Podbevšek svakako apelira na mlade koji su na prekretnici po pitanju nastavka srednjoškolskog obrazovanja, da se odluče za medicinu, i da se nakon školovanja vrate u svoje mjesto, jer je nedostatak specijalista kroničan problem već duže vrijeme. Razmatra se i mogućnost da se, zbog nedostatka liječnika specijaklista, organizira i dolazak liječnika specijalista iz drugih Domova zdravlja ili bolnica, kako bi mještani Vele Luke imali adekvatnu liječničku skrb.

https://www.mixcloud.com/radiomvl/ravnatelj-doma-zdravlja-dr-ante-franulović-vela-luka-andrej-podbevšek-drmeddent-gost-emisije/