Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev prisustvovao je danas otvorenju centra EUROPE DIRECT u Korčuli, jedanaestog po redu u Hrvatskoj te drugog po redu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Hrvatska je zemlja otoka pa me dodatno veseli što smo danas otvorili prvi centar Europe Direct na nekom hrvatskom otoku. Komisija veliku važnost pridaje razvoju ruralnih područja i otoka kako bi ih se učinilo što privlačnijima za život, štiteći istovremeno njihov izvorni karakter. Ruralna i otočna područja svakako trebaju još snažniji glas u Europi – a dobar korak u tom smjeru je širenje naše mreže na Korčulu,“ istaknuo je Zlatev.

 

Korčula je kroz ovaj projekt naime postala dijelom ove europske mreže koje je nositelj Europska komisija, a čini je čak 440 centara Europe Direct u 27 država članica Europske unije. Lokalni partneri ovog projekta su Korčulanska razvojna agencija KORA i Grad Korčula, dok projekt provodi Lokalna akcijska grupa LAG 5, neprofitna organizacija usmjerena na politike ruralnog razvoja EU-a kroz suradnju javnog, gospodarskog i civilnog sektora s Pelješca, Mljeta, Lastova i Korčule.

 

Otvorenju korčulanskog centra prisustvovala je i gradonačelnica grada Korčule Nika Silić Maroević, voditeljica LAG-a 5 Katarina Slejko, a u ime župana dubrovačko-neretvanskog ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA) Melanija Milić. DUNEA je ujedno partner Europe Direct centra Dubrovačko-neretvanske županije u Opuzenu, otvorenog u svibnju 2021.

 

O centru Europe Direct Korčula

Udruga LAG 5 projekt će provoditi do kraja 2025. godine, a u tijeku uređenje prostora na adresi Trg sv. Justine 13 u Korčuli gdje će biti smješten centar; u izradi je i online stranica na adresi europedirectkorcula.eu te priprema društvenih mreža centra. Zainteresirane građanke i građani centru Europe Direct moći će se obratiti s pitanjima o politikama, programima i prioritetima EU-a, kao i sudjelovati u lokalnim aktivnostima na temu budućnosti Unije.

 

Video: https://fb.watch/gK-U4wWphB/