Obavijest maslinarima

Vremenske prilike i zadnje oborine koje su pale na ovim prostorima uzrokovale su porast ploda masline, i  povratak stabala maslina u život, nakon dugog, sušnog, sparnog i beskišnog razdobla. U takvim vremenskim uvjetima stablo masline je sve životne funkcije svelo na puko preživljavanje u nemogućnosti nakupljanja ulja u plodu.

Predstavljanje kataloga izložbe Oblici, oblutci ... Bojane Švertasek u Galeriji Centra za kulturu

U petak, 8. 09. 2017. s početkom u 19 sati u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka predstavljen je katalog izložbe "Oblici, oblutci ..." zagrebačke umjetnice korčulanskih korijena Bojane Švertasek koja se održala prošle godine u kolovozu velolučkom Centru za kulturu. Izložba je trajala do polovine rujna prošle godine i vidjeli su je brojni domaći i strani posjetitelji te učenici Osnovne škole Vela Luka za koje su organizirana stručna predavanja Jadranke Vinterhalter i vodstva kroz izložbu.

Pao Metković na Močnom lazu

Odličnom partijom naši mladići otvorili su novu sezonu na svom Močnom lazu pobjedom protiv uvijek neugodnog Metkovića. Tek što je počela utakmica udarac Igora Žuvela odbija se od gostujućeg braniča i završava u mreži za vodstvo u osmoj minuti. Nakon gola naši dečki stvorili su nekoliko šansi ali Tolić se nije dao ponovno savladati,izdvojimo i fantastičnu obranu našeg vratara Prižmića nakon udarca Jerkovića. I onda u 31. minuti jedan kontra gostiju i Šiljeg poravnava rezultat da stvar bude još gora ozlijedio nam se Ante Berković kojeg je zamijenio Antonio Bačić,krenuli smo s centra lopta dolazi od Bačića koji u svom...

Kreće izgradnja marine

Potpisivanje ugovora o koncesiji i ugovora o izvođenju radova javne infrastrukture vezanih za realizaciju marine u Vela Luci održano je danas u palači Ranjina.

Vela Luka Outdoors 2017

Osluškujući sve veći interes za Outdoorom kao novim oblikom turizma koji može produžiti sezonu, otvoriti nove mogućnosti za lokalno stanovništvo, te promovirati naše otoke i Hrvatsku, u Veloj Luci se četvrtu godinu za redom organiziraju atraktivni sadržaji, koji sve više prepoznaju domaći i strani gosti. Naziv ove atraktivne sportske manifestacije je Vela Luka Outdoors – Dani pustolovnog turizma.

Načelnica primila nositelje projekta MEND THE GAP

Načelnica Općine Vela Luka, Katarina Bikić prošlog je tjedna primila nositelje Projekta MEND THE GAP –za povezivanje i premošćivanje jaza između tzv. Stare i nove Europe: prof. dr. sc. Ino Čurik redoviti profesor u trajnom zvanju na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, prof. dr. sc. Mladen Juračić redovni profesor na Prirodoslovnom fakultetu u Zagrebu, prof.dr. Preston Miracle iz odjela za pravopovijesnu arheologiju sveučilišta u Cambridgeu i prof dr. sc. Dinko Radić Ravnatelj centra za kulturu Vela Luka.

Pobjeda na početku sezone

Jučer smo gostovali na Lastovu gdje smo odigrali odgođenu utakmica 1. kola 1. ŽNL DN. Prvo poluvrijeme rastrgana igra između dva šesnaesterca uz nekoliko prigoda Borisa Tulića,Hrvoja i Igora Žuvele koje se nisu realizirale.

Mobilni šalter MUP-a za mjesec RUJAN

Ovim putem obavještavamo Vas o planu korištenja prijenosnih šaltera s opremom za mobilne urede koji služe za obavljanje upravnih poslova, poslova prijavništva, MBG-a, osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola i registraciju vozila, čime se ponajprije želi poboljšati kvaliteta suradnje i pružanja usluga građanima.

Veliko priznanje našim veslačkim juniorkama

Najbolje svjetske veslačke juniorke u disciplini četverac bez kormilara dobitnice su prestižnog priznanja hrvatskog sporta - Nagrade Dražen Petrović koju Hrvatski olimpijski odbor dodjeljuje za iznimna postignuća najboljim sportašicama i sportašima do 20 godina.

Obavijest korisnicima vode iz javnog vodovoda na području Općine Vela Luka

Ovim putem vas obaviještavamo da su provedene analuze vode na području Vela Luke pokazale da se situacija sa mutnoćom popravila, te je voda sada u potpunosti bistra u svim djelovima. Također, i situacija sa kloridima se smiruje te su danas vrijednosti samo neznatno iznad maksimalno dopuštenih vrijednosti.

 • Obavijest maslinarima

  Četvrtak, 21 Rujan 2017 13:41

  Published in Obavijesti

 • Predstavljanje kataloga izložbe Oblici, oblutci ... Bojane Švertasek u Galeriji Centra za kulturu

  Četvrtak, 21 Rujan 2017 13:18

  Published in Kultura

 • Pao Metković na Močnom lazu

  Četvrtak, 21 Rujan 2017 13:13

  Published in Sport

 • Kreće izgradnja marine

  Utorak, 19 Rujan 2017 13:07

  Published in Gospodarstvo

 • Vela Luka Outdoors 2017

  Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 13:01

  Published in Obavijesti

 • Načelnica primila nositelje projekta MEND THE GAP

  Subota, 16 Rujan 2017 13:11

  Published in Kultura

 • Pobjeda na početku sezone

  Petak, 15 Rujan 2017 13:20

  Published in Sport

 • Mobilni šalter MUP-a za mjesec RUJAN

  Srijeda, 13 Rujan 2017 13:08

  Published in Obavijesti

 • Veliko priznanje našim veslačkim juniorkama

  Ponedjeljak, 11 Rujan 2017 13:14

  Published in Sport

 • Obavijest korisnicima vode iz javnog vodovoda na području Općine Vela Luka

  Ponedjeljak, 11 Rujan 2017 13:12

  Published in Obavijesti

Predstavljanje kataloga izložb...

on 21 Rujan 2017
Predstavljanje kataloga izložbe Oblici, oblutci ... Bojane Švertasek u Galeriji Centra za kulturu

U petak, 8. 09. 2017. s početkom u 19 sati u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka predstavljen je katalog izložbe "Oblici, oblutci ...&...

Pao Metković na Močnom lazu

on 21 Rujan 2017
Pao Metković na Močnom lazu

Odličnom partijom naši mladići otvorili su novu sezonu na svom Močnom lazu pobjedom protiv uvijek neugodnog Metkovića. Tek što je počela uta...

Kreće izgradnja marine

on 19 Rujan 2017
Kreće izgradnja marine

Potpisivanje ugovora o koncesiji i ugovora o izvođenju radova javne infrastrukture vezanih za realizaciju marine u Vela Luci održano je dana...

Načelnica primila nositelje pr...

on 16 Rujan 2017
Načelnica primila nositelje projekta MEND THE GAP

Načelnica Općine Vela Luka, Katarina Bikić prošlog je tjedna primila nositelje Projekta MEND THE GAP –za povezivanje i premošćivanje jaza iz...

Vijesti

danSvečanim polaganjem vijenaca u skladu sa Protokolom Općine, obilježen je dan antifašističke borbe .

 

 

danSvečanim polaganjem vijenaca u skladu sa Protokolom Općine, obilježen je dan antifašističke borbe .

 

 

Vijence su položili načelnik Općine Tonko Gugić, zamjenik načelnika Zoran Manestar i predstavnici političkih stranaka. Vijenci su položeni pred spomenikom palim borcima u centru mjesta kao i pred spomen obilježjem (piramidom) poginulim antifašistima na mjesnom groblju. Svečani protokol je uveličala Narodna glazba Vele Luke.