Otvorena izložba povodom Dana planeta Zemlje

Povodom Dana planeta Zemlje otvorena je u galeriji Centra za kulturu Vela Luka izložba Hrvatskog planinarskog društva “Mareta” Vela Luka,koju je inicirao Centar za kulturu Vela Luka u suradnji s planinarskim društvom “Mareta”, a cilj izložbe je posjetiteljima prikazati aktivnosti društva u prošloj godini te potaknuti što veći broj mještana na aktivni boravak u prirodi i njeno očuvanje.

Pomoć zajednici Vela Luka 2016

Općina Vela Luka je u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pokrenula javni rad pod nazivom Pomoć zajednici Vela Luka 2016. 

Spomendan oslobođenja Vele Luke od fašizma

U skladu sa Pravilnikom o protokolu Općine Vela Luka proteklog petka je svečanim polaganjem vijenaca obilježen 22. travnja – spomendan osolobođenja Vele Luke od fašizma.

Utakmica Veterana Hajduka 1932

Nakon dosta vremena veteranska ekipa Hajduka 1932 odigrala je utakmicu i to ne bilo kakvu več međunarodnu, naime ovih dana u Veloj Luci gostovali su veterani nogometnog kluba Raisio iz grada Turku iz Finske.

Zlatne mažoretkinje gošće u našem studiju

Naše zlatne mažoretkinje, sa mentoricom Ljudmilom Yung i Anita Borovina, bile su gošće u našem programu. Naime, proteklog su vikenda, od 15. do 17. travnja 2016., Veloluške mažoretkinje sudjelovale na Interdance festivalu koji se održao u Sarajevu. Riječ je o međunarodnom plesnom natjecanju u organizaciji Saveza modernih plesova Bosne i Hercegovine na kojem su sudjelovali plesni klubovi iz 9 zemalja. Na natjecanju je izvedeno 3500 plesnih točaka.

Završena radionica engleskog jezika za turisticke djelatnike

U utorak 12.04. je u prostorijama SB "Kalos" završena radionica Engleskog jezika koju je polazilo devet turističkih djelatnika, od čega pet djelatnika "Kalosa i četvoro privatnih iznajmljivača.

U Veloj Luci održano natjecanje u izradi „Luške sirnice“

na Uskršnji ponedjeljak, 28. 3. u 18 i 30 u hotelu Korkyra održano je, kako se organizatori nadaju, prvo po redu natjecanje u izradi sirnica. Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Vela Luka, odlučila je tako, na originalni način obilježiti svetkovinu Uskrsa. Sama ideja potekla je u smislu očuvanja baštine, običaja i tradicije Vele Luke, pa se povodom Uskrsa natjecanje u izradi sirnica činio kao najbolji izbor. Nešto tradicionalno kao sirnica uspjelo se prezentirati na jedan zabavan i moderan način.

Pobjeda od 4:1 na početku proljetnog dijela sezone

Na početku proljetnog dijela 1. ŽNL Dubrovačko Neretvanske županije u 12. Kolu na Močnom Lazu susreli su se naš Hajduk 1932 s nogometašima NK Orebića koje su pobjedili s rezultatom od 4:1.

Čestitka povodom Dana žena

Međunarodni dan žena tradicionalno se svake godine obilježava 8. ožujka s ciljem promicanja ekonomskih, političkih i društvenih prava žena.

Obavijest planinarskog društva članovima

U nedelju 06. 03.HPD Mareta ima akciju čišćenja staze prema Kopili. Polazak u 9 h na Veloj rivi. Ponijeti alat za čišćenje i marendu.

 • Otvorena izložba povodom Dana planeta Zemlje

  Utorak, 26 Travanj 2016 11:56

  Published in Kultura

 • Pomoć zajednici Vela Luka 2016

  Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 12:03

  Published in Gospodarstvo

 • Spomendan oslobođenja Vele Luke od fašizma

  Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 11:54

  Published in Zanimljivosti

 • Utakmica Veterana Hajduka 1932

  Nedjelja, 24 Travanj 2016 11:52

  Published in Sport

 • Zlatne mažoretkinje gošće u našem studiju

  Srijeda, 20 Travanj 2016 11:53

  Published in Gost u studiju

 • Završena radionica engleskog jezika za turisticke djelatnike

  Četvrtak, 14 Travanj 2016 11:59

  Published in Informacije

 • U Veloj Luci održano natjecanje u izradi „Luške sirnice“

  Srijeda, 30 Ožujak 2016 11:57

  Published in Zanimljivosti

 • Pobjeda od 4:1 na početku proljetnog dijela sezone

  Ponedjeljak, 14 Ožujak 2016 07:14

  Published in Sport

 • Čestitka povodom Dana žena

  Utorak, 08 Ožujak 2016 08:08

  Published in Zanimljivosti

 • Obavijest planinarskog društva članovima

  Četvrtak, 03 Ožujak 2016 08:43

  Published in Obavijesti

Otvorena izložba povodom Dana ...

on 26 Travanj 2016
Otvorena izložba povodom Dana planeta Zemlje

Povodom Dana planeta Zemlje otvorena je u galeriji Centra za kulturu Vela Luka izložba Hrvatskog planinarskog društva “Mareta” Vela Luka,koj...

Pomoć zajednici Vela Luka 2016...

on 25 Travanj 2016
Pomoć zajednici Vela Luka 2016

Općina Vela Luka je u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pokrenula javni rad pod nazivom Pomoć zajednici Vela Luka 2016. 

Spomendan oslobođenja Vele Luk...

on 25 Travanj 2016
Spomendan oslobođenja Vele Luke od fašizma

U skladu sa Pravilnikom o protokolu Općine Vela Luka proteklog petka je svečanim polaganjem vijenaca obilježen 22. travnja – spomendan osolo...

Zlatne mažoretkinje gošće u na...

on 20 Travanj 2016
Zlatne mažoretkinje gošće u našem studiju

Naše zlatne mažoretkinje, sa mentoricom Ljudmilom Yung i Anita Borovina, bile su gošće u našem programu. Naime, proteklog su vikenda, od 15....

Vijesti

danSvečanim polaganjem vijenaca u skladu sa Protokolom Općine, obilježen je dan antifašističke borbe .

 

 

danSvečanim polaganjem vijenaca u skladu sa Protokolom Općine, obilježen je dan antifašističke borbe .

 

 

Vijence su položili načelnik Općine Tonko Gugić, zamjenik načelnika Zoran Manestar i predstavnici političkih stranaka. Vijenci su položeni pred spomenikom palim borcima u centru mjesta kao i pred spomen obilježjem (piramidom) poginulim antifašistima na mjesnom groblju. Svečani protokol je uveličala Narodna glazba Vele Luke.