Započele radionice za izradu PUR-a Općine Vela Luka

Općina Vela Luka provodi postupak izrade Programa ukupnog razvoja Općine Vela Luka 2016. – 2021. Povodom toga jučer su u kongresnoj dvorani hotela Korkyra  stručni predavači iz MICRO projekt d.o.o. iz Splita održali zajedničku radionicu i radnu skupinu za društvene djelatnosti na kojima su predstavljeni rezultati napravljene analize stanja.

Gost u studiju: Ivana i Josipa Jurković u emisiji "Emisija za mlade"

One su lijepe, mlade, uspješne, svestrane, odlične učenice,....one su ponos svojih roditelja i sviju nas...one su sestre Jurković.

Neriješeno na Močnom Lazu

U odličnoj utakmici odigranoj na Močnol lazu naš Hajduk 1932 i gosti Maestral iz Krvavca odigrali su nerješeno 1 : 1.Golove su postigli Boris Tulić za 1 : 0 te Elvis Zarev za izjednačenje 1 : 1.Tri četiri odlične prigode u prvom poluvremenu,ali što okvir gostujućih vrata te odlični vratar gostiju Jerković krivci su što nismo postigli pogodak i poveli.Drugo poluvrijeme umjesto ozljeđenog kapetana Luke Barčota u igru ulazi Boris Tuilić i u 47. minuti iz prvog kontakta sa loptom donosi nam prednost od 1 : 0.Zatim sljedi period igre između dva šesnaesterca sve do 83. minute kada prvi udarac...

Poziv za sudjelovanje u Programu božićno – novogodišnjih blagdana Advent u Veloj Luci 2016

Općina Vela Luka i Turistička zajednica Općine pozivaju sve one koji u nadolazećem blagdanskom razdoblju namjeravaju organizirati neko prigodno događanje da se jave ukoliko žele da njihovo događanje bude uvršteno u zajednički Program božićno –novogodišnjih blagdana Advent u Veloj Luci 2016.

I Vela Luka odala počast gradu herojuI

Vela Luka odala počast gradu herojuU četvrtak, 17. 11. oko 18 sati mnogi su Velolučani izašli i zapalili lampion u sjećanje na tužnu obljetnicu pada Vukovara. Na sličan način diljem Hrvatske ljudi se prisjećaju palih žrtava sulude agresije na Lijepu našu, a Vukovar je, na žalost pretrpio najveće žrtve.

Palčići: Obljetnica Svjetskog dana prijevremeno rođene djece

Svjetski dan prijevremeno rođene djece jedan je od najvažnijih dana u godini u svrhu podizanja svijesti o izazovima prijevremenog poroda na globalnoj razini. Svjetski dan prijevremeno rođene djece prvi je puta obilježen 17. studenog. U međuvremenu, bezbroj pojedinaca i organizacija iz više od 100 zemalja udružili su se u aktivnostima, priredili posebne događaje i posvetili se akciji za pomoć prijevremeno rođenoj djeci i njihovim obiteljima.

Teški poraz u Kominu

Naši momci u Kominu protiv Gusara igrali su samo petnaestak minuta,ostali dio utakmice igrao je samo domaćin. Rezultat sve govori 5:0.

Prve isplate mladim poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je prve korisnike u okviru mjere 6 "Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., podmjere 6.1.„

Književni susret s Majom Brajko-Livaković

U ponedjeljak, 14. studenog 2016. u Narodnoj knjižnici "Šime Vučetić" učenicima petih i osmih razreda predstavila se književnica za djecu i mlade Maja Brajko-Livaković.

Radionice engleskog, njemačkog i talijanskog jezika

Turistička zajednica Općine Vela Luka organizira radionice engleskog, njemačkog i talijanskog jezika za turističke radnike, ugostitelje te iznajmljivače.

 • Započele radionice za izradu PUR-a Općine Vela Luka

  Petak, 25 Studeni 2016 08:52

  Published in Gospodarstvo

 • Gost u studiju: Ivana i Josipa Jurković u emisiji "Emisija za mlade"

  Ponedjeljak, 21 Studeni 2016 12:01

  Published in Gost u studiju

 • Neriješeno na Močnom Lazu

  Ponedjeljak, 21 Studeni 2016 08:19

  Published in Sport

 • Poziv za sudjelovanje u Programu božićno – novogodišnjih blagdana Advent u Veloj Luci 2016

  Petak, 18 Studeni 2016 08:18

  Published in Obavijesti

 • I Vela Luka odala počast gradu herojuI

  Četvrtak, 17 Studeni 2016 20:24

  Published in Kultura

 • Palčići: Obljetnica Svjetskog dana prijevremeno rođene djece

  Četvrtak, 17 Studeni 2016 18:32

  Published in Zanimljivosti

 • Teški poraz u Kominu

  Utorak, 15 Studeni 2016 10:34

  Published in Sport

 • Prve isplate mladim poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja

  Utorak, 15 Studeni 2016 08:20

  Published in Gospodarstvo

 • Književni susret s Majom Brajko-Livaković

  Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 14:01

  Published in Kultura

 • Radionice engleskog, njemačkog i talijanskog jezika

  Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 13:45

  Published in Obavijesti

Započele radionice za izradu P...

on 25 Studeni 2016
Započele radionice za izradu PUR-a Općine Vela Luka

Općina Vela Luka provodi postupak izrade Programa ukupnog razvoja Općine Vela Luka 2016. – 2021. Povodom toga jučer su u kongresnoj dvorani ...

Gost u studiju: Ivana i Josipa...

on 21 Studeni 2016
Gost u studiju: Ivana i Josipa Jurković u emisiji "Emisija za mlade"

One su lijepe, mlade, uspješne, svestrane, odlične učenice,....one su ponos svojih roditelja i sviju nas...one su sestre Jurković.

Neriješeno na Močnom Lazu

on 21 Studeni 2016
Neriješeno na Močnom Lazu

U odličnoj utakmici odigranoj na Močnol lazu naš Hajduk 1932 i gosti Maestral iz Krvavca odigrali su nerješeno 1 : 1.Golove su postigli Bori...

I Vela Luka odala počast gradu...

on 17 Studeni 2016
I Vela Luka odala počast gradu herojuI

Vela Luka odala počast gradu herojuU četvrtak, 17. 11. oko 18 sati mnogi su Velolučani izašli i zapalili lampion u sjećanje na tužnu obljetn...

Vijesti

danSvečanim polaganjem vijenaca u skladu sa Protokolom Općine, obilježen je dan antifašističke borbe .

 

 

danSvečanim polaganjem vijenaca u skladu sa Protokolom Općine, obilježen je dan antifašističke borbe .

 

 

Vijence su položili načelnik Općine Tonko Gugić, zamjenik načelnika Zoran Manestar i predstavnici političkih stranaka. Vijenci su položeni pred spomenikom palim borcima u centru mjesta kao i pred spomen obilježjem (piramidom) poginulim antifašistima na mjesnom groblju. Svečani protokol je uveličala Narodna glazba Vele Luke.