Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U sklopu projekta „Oblak znanja za otok mogućnosti“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda i kojeg provodi Katus d.o.o. u partnerstvu s udrugom Novi otok i Lokalnom akcijskom grupom „LAG 5“, u tijeku su prijave za besplatne programe osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja. Tim povodom gosti današnje emisije Sve je lako kad si mlad bili su Katica Smojver i Žarko Dragojević, koji su nešto više kazali o tim projektima.
Edukacije se sastoje od teorijskog i praktičnog dijela, te ih izvode predavači Učilišta Virtus, ustanove za obrazovanje odraslih iz Splita. Svi polaznici će po njihovom uspješnom okončanju dobiti uvjerenja o osposobljavanju koja se upisuju u radnu knjižicu.
Termini edukacija za zanimanja kuhar/ica, sobar/ica i računalni/a operater/ka planiraju se kroz veljaču/ožujak, te će biti objavljeni ovisno o interesu i popunjavanju grupa.
"Oblak znanja za otok mogućnosti" financiran iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020“, za dvogodišnju provedbu do 26. ožujka 2021. godine. Cilj projekta je osposobljavanje nezaposlenih osoba za stjecanje tržišno potrebnih kompetencija za najtraženija zanimanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Udruga Novi otok u partnerstvu s LAG-om 5 najavljuje dvodnevnu online radionicu 17. i 18. veljače 2021. godine na temu inovativnih metoda organizacije događaja, koja će se održati putem platforme Zoom u terminu od 16:00 do 19:00 sati. Radionica je namijenjena prvenstveno nezaposlenim mladim osobama s otoka Korčule zainteresiranim za rad u sektoru kulturnih i kreativnih industrija, a organizira se u sklopu provedbe projekta „Uči dalje!“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“
Radionicu će voditi Žarko Dragojević, stručnjak, organizator i glazbenik s bogatim iskustvom rada u kulturnim organizacijama od nezavisnog do institucionalnog sektora, trenutno zaposlen kao voditelj odnosa s javnošću i promocije Kazališta Marin Držić. Radionica će se nadovezati na prvi ciklus koji je održan u srpnju 2020. godine, gdje je bio naglasak na metodologiji organizacije događaja i praktičnim primjerima iz radnih situacija i olakotnih procesa koji mogu uštedjeti vrijeme, novac i resurse. Fokus ove dvodnevne radionice bit će na multimedijalnim aspektima približavanja sadržaja publici, kao i kreativnim i organizacijskim prilagodbama u organizaciji događaja u okolnostima rada u pandemijskim uvjetima.
Uz voditelja radionice, tijekom oba dana na svakom će dijelu prezentacije biti pozvan po jedan gost - profesionalac iz struke i javnog života, koji će dati uvid u svoja dosadašnja iskustva, uspjehe, ali jednako tako i probleme s kojima se susreće u svom radu. Okupit će se dugogodišnji poznavatelji kulturne produkcije i raznih drugih događanja, koji djeluju u institucionalnom te nezavisnom sektoru RH. Sanin Karamehmedović iz banda Silente, tajnik županijske Zajednice tehničke kulture - Tomo Sjekavica, grafička dizajnerica i vlasnica Linear Studija - Nora Mojaš, Ivan Pecotić iz korčulanskog banda Sixes, voditeljica Plesnog studija Lazareti - Zrinka Japunčić, organizatorica Festivala Midsummer Scene Dubrovnik - Darija Mikulandra, predstavnica Platforme za Lazarete - Petra Marčinko i Alen Roki - član Klapa Kaše.
Primjeri koji će se navesti usko su povezani s organizacijom događaja na svim razinama. Pokrit će se teme koje variraju od kazališta, glazbe, pa sve do festivalskog dijela koji spaja sve navedeno, ali i uvodi u lokalnu zajednicu aspekte očuvanja materijalnog dobra, povijesti naših mjesta, autohtone gastronomije i sl.
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i u zatvorenom