Kategorija: Vijesti
Hitova: 962

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Glazbom se počinje baviti već kao sedmogodišnja djevojčica nastupajući u dječjem kazalištu. Kao tinejdžerka nastupa na festivalima pjevača amatera, da bi 1974. godine osvojila titulu Prvog glasa Dubrovnika. na Splitu ´84 s Dujmićevom skladbom “Skitnica”. Ta je skladba postala, ne samo prjelomnica, već i odrednica njene karijere.


Svojim najnovijim hitom Potrošilo nas vrime, pokazuje nam da je vrijeme ni malo nije potrošilo.
Stotine tisuća prodanih ploča i držanje vrha popularnosti cijele te godine najbolji su dokaz pjevačke afirmacije Jasne Zlokić. Iste jeseni osvaja i Zagrebfest opet s Dujmićevom skladbom “Povedi me”. Godinu je zaokružila osvajanjem titule najbolje pjevačice za 1984. godinu.
Već na sljedećem Splitu 85 sa skladbom “Pjesmo moja” osvaja treće mjesto. 1986. nastupa na Splitu a tekst pjesme izaziva sklandal na festivalu, pjesma se nije smjela na radiju puštati do 1990. Iste godine pobjeđuje na cavtatskom Karnevalfestu s pjesmom “Ne spominji stare ljubavi”.
Splitski festival ´87 obilježila je Runjićevom skladbom “Adio bella” koja postaje velikim hitom. S istom pjesmom osvaja drugo mjesto na Madeirasong festivalu. Na Splitskom festivalu 1988 osvaja 2. mjesto s pjesmom "Lutajuće srce". Pobjeđuje na festivalu "Mesam" s pjesmom "Noć i dan". U izuzetno jakoj konkurenciji, ponovo osvaja titulu Pjevačice godine 1988. Kako je bilo vrijeme da se okuša i na Eurovizijskim pozornicama, ´89 nastupa na tadašnjoj “Jugoviziji” (osvaja 5. mjesto), međutim pobjedu je odnijela Riva ujedno i pobjednica “Eurovizije”. Iste godine Jasna pobjeđuje na Zagrebfestu s pjesmom "Kad odu svi".
Svoju dugogodišnju uspješnu glazbenu karijeru oplemenila je sa više od sto osamdeset humanitarnih koncerata,a svoj umjetnički dignitet temeljen na izrazitoj glazbenoj kvaliteti održava i danas. Bila je predgrupa na koncertu mega popularnog američkog repera 50 Centa.