Kategorija: Vijesti
Hitova: 1108

Fotografija Narodna knjižnica "Šime Vučetić".

U srijedu, 29. srpnja 2020. u atriju Centra za kulturu Vela Luka održano je predstavljanje knjige „Oliver Dragojević: Trag u beskraju“ autora Zlatka Galla.


Zlatko Gall je novinar, pisac i glazbeni kritičar, kolumnist i komentator Slobodne Dalmacije, a ovo je njegova druga knjiga o Oliveru Dragojeviću.
Predstavljajući svoju knjigu Zlatko Gall je govorio o Oliverovoj 50 godina dugoj karijeri, o fenomenu Oliverove popularnosti i o njegovoj sveprisutnosti i dvije godine nakon smrti. Njegova glazba i njegov glas imaju dozu izvanvremenosti. Oliverov glas je bio dodana vrijednost stihovima i glazbi, on je u pjesme unosio svoju muzikalnost, emocije, njegovom se glasu vjerovalo. Oliver je živio za glazbu, ona je bila njegov način života, a njegov glas i njegove pjesme nadživjet će sve nas. U razgovoru se Zlatko Gall osvrnuo na povezanost Olivera i njegove Vele Luke koja ga je oblikovala kao osobu i kao pjevača, o fenomenu veloluške muzikalnosti , o Oliverovom otočnom senzibilitetu i ljubavi prema moru te o njegovom glazbenom nasljeđu.
Razgovor sa Zlatkom Gallom vodila je Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice „Šime Vučetić“.
Predstavljanje knjige izvedbama Oliverovih pjesama sjajno su upotpunili Damir Vlašić i Ante Gelo.

Fotografija Narodna knjižnica "Šime Vučetić".

Fotografija Narodna knjižnica "Šime Vučetić".

Fotografija Narodna knjižnica "Šime Vučetić".