Kategorija: Vijesti
Hitova: 1272

 

Priopćenje Općinske načelnice 30.03.2020.

Drage sumještanke i sumještani,

Lijepo vrijeme vas je otjeralo vani i  iako smo primijetili da održavate socijalnu distancu, nitko od nas ne zna tko je nositelj virusa stoga  i dalje preporučujemo da izlazite samo ukoliko je to zbilja nužno. Jedino odgovornost može spriječiti daljnje širenje virusa.
Trenutno u Veloj Luci jedna je osoba pozitivna na coronavirus, nalazi se u  bolnici u Dubrovniku, osjeća se dobro i želim joj i ovim putem brz i uspješan  oporavak. Više osoba nalazi se u samoizolaciji. 
Stožer civilne zaštite Općine Vela Luka prati upute i provodi Odluke nacionalnog stožera te konstantno apeliramo na sve vas da se držite preporuka. Dosada smo vas o svemu obavještavali i tako ćemo nastaviti. Na samom početku ukinuli smo naplatu vrtića za vrijeme nekorištenja usluge i uveli odgodu svih ovrha. Uz mjere koje se pripremaju i  donose na državnoj i regionalnoj razini  pripremamo dodatno mjere za našu Općinu da pomognemo poduzetnicima i mještanima. Za sve nas ovo je specifična situacija, ali tome smo pristupili ozbiljno i odgovorno  jer kao i u borbi s virusom potreban je stručan i temeljiti pristup, a ne panika i ishitrenost. 
Posljednjih nekoliko dana životi svih nas su se skroz promijenili, mijenjat će se i dalje te shvaćam da ste zabrinuti, što je u ovakvim situacijama i normalna reakcija, ali važno je da zadržite odgovornost za sebe i druge. Nije vrijeme za nikakva isticanja niti politička prepucavanja, već za razumno i odgovorno ponašanje. 
Također, puno ljudi  radi trenutno na svojim radnim mjestima  zbog svih nas pri tome riskirajući svoje zdravlje. Hvala im na tome.  Budimo im potpora i ponašajmo se ozbiljno. 
Ostanite doma i držite se mjera i preporuka. To je najbolja  pomoć svima nama koji smo na terenu.
 
Općinska načelnica
Katarina Gugić