Kategorija: Vijesti
Hitova: 1836

Fotografija Marije Barčot.

U organizaciji Gradskog muzeja Korčula i Folklornog društva "Kumpanija" Vela Luka, ovu subotu, 10.8. 2019., u 20sati ispred crkve Gospojine u Korculi biti ce otvorenje izlozbe.

Šesta u nizu izložbi o kumpanijama na otoku Korčuli prikazuje arhivska i terenska istraživanja u Veloj Luci, povijest luške kumpanije koja po pisanim tragovima seže u 1846., proces obnove početkom 20. stoljeća i kontinuitet suvremenih izvedbi.

Autorice izložbene koncepcije su Elsie Ivancich Dunin i Sani Sardelić, a autori izložbe Elsie Ivancich Dunin, Sani Sardelić, Jadranko Oreb i Tonko Barčot.

Ovim putem se zahvaljujemo i svima onima koji su sudjelovali u stvaranju ove izlozbe i ustupili svoje materijale i arhivsku gradju; kumpanjolima Vele Luke i njihovim obiteljima, Video klubu Mario, Foto radnji Franka Anića, Radio Korčuli, Radio Valu, Radio M, Turističkoj zajednici Vele Luke, Arhivskom sabirnom centru Korčula – Lastovo, Arhivu Viteškog udruženja Kumpanjija Blato i Goranu Orebu.

Zahvaljujemo Župnom uredu sv. Marko, Centru za kulturu Korčula i Centru za kulturu Vela Luka.

Izložba je ostvarena u suradnji s Turistickom zajednicom Grada Korcule, a kao dio Festivala viteskih igara, i to ususret je dvadesetoj obljetnici obnove kumpanije u Veloj Luci.

Program je ostvaren financijskom potporom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Dubrovačko neretvanske županije, Grada Korčule, Općine Vela Luka, Gradskog muzeja Korčula i Turističke zajednice Grada Korčule.

Izlozba ce biti i u Veloj Luci, i to u rujnu ove godine povodom zatvaranja Festivala viteskih igara, kada ce se odrzati i prigodni program.
O tome uskoro.

Prvih 20 je iza nas.

F.D. "Kumpanija" Vela Luka