Kategorija: Vijesti
Hitova: 1807

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Pod vodstvom profesorice Renate Prizmić Linarić, u nedjelju je održan koncert malih violinista. Uz učenike osnovne glazbene škole iz Vele Luke, nastupili su i mali violinisti, gosti iz Mostara i Širokog brijega. Bogati glazbeni program malih violinista, svojom su klavirskom pratnjom upotpunili profesorica klavira Renata Hil i mladi pijanist Antonio Dragojević. Publika je mogla uživati u izvedbama učenika nižih razreda osnovne glazbene škole, te nešto starijim učenicima, i grupno i pojedinačno. Uz glazbene točke, publiku su oduševile i dvije male balerine, koje su inače učenice osnovne glazbene škole, ali su se publici htjele predstaviti i u plesnom izričaju.


Posebna zanimljivost ovoga koncerta je nastup trojice braće iz Mostara, koji svoje korijene, po baki s majčine strane vuku upravo iz Vele Luke (ob. Žuvela Vilić), i svako ljeto ljetuju u Veloj Luci.
Glazbena škola, uz veliku podršku Olivera Dragojevića osnovana je prije 10 godina, pa su neke učenice prve generacije sada već i na Muzičkoj akademiji Meri Anastasov (violina) i Lucija Marinović (viola), koje su uz svoju bivšu profesoricu Renatu Prižmić-Linarić i autora brojnih Oliverovih pjesama i njegovog bliskog prijatelja Vinka Barčota Čangariju odsvirale skladbe Sjećanje na Velu Luku i Kad mi dođeš ti.

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.