Kategorija: Vijesti
Hitova: 1906

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Tradicionalna izložba planinarskih fotografija Hrvatskog planinarskog društva „Mosor“ već 18 godina okuplja fotografe iz planinarskog djelokruga i predočava javnosti ljepote prirode i aktivnost zaljubljenika u planinu.

Tim povodom u današnjoj emisiji Kulturni krajolik gostovao je član HPD Mareta, Frano Vlašić koji je govorio o večerašnjoj izložbi. Kako navodi, iz godine u godinu prikazuju se fotografije planinarskih pejzaža, planinarenja, planinarskih događaja, alpinizma, speleologije, sportskog i klasičnog penjanja na stijene, visokogorstva, planinarskog trčanja, turnog skijanja, planinarske flore i faune te makro i apstraktne planinarske fotografije.
„Napraviti fotografiju koja će uhvatiti trenutak u vremenu, koja će zaustaviti vrijeme i koja će na najbolji mogući način prikazati kakva planina može biti u svoj svojoj ljepoti i surovosti, izazov je s kojim su se ukoštac uhvatili autori ovih fotografija.“, ističe Frano, te poziva sve ljubitelje dobre fotografije da dođu na otvaranje izložbe.
Tradicionalna godišnja izložba fotografija HPD-a „Mosor“ u svom posljednjem izdanju nosi naziv "Duh planine dah planine", a zahvaljujući HPD „Mareta“ stiže nam uskoro u goste u galeriju Centra za kulturu Vela Luka.
Podijeljene u 5 cjelina (Blenda22, Oku lijepo, Planina i mi, Speleologija i Via Dinarica), ove fotografije će vam otkriti 24 fascinantna trenutka.
Izložba je otvorena do 19. 6.