Srijeda, 10 Svibanj 2017 13:48

Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u Hrvatski registar Featured

Written by Zaklada Ana Rukavina
Rate this item
(0 votes)

Zaklada Ana Rukavina će u petak, 12. svibnja 2017. godine od 10:00 do 12:00 sati u dvorani Općine Orebić (Put pomoraca 24) u Orebiću održati 336. akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati u suradnji s Ligom protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet kako bismo zajedno pomogli da oboljeli od leukemije, limfoma i teških oštećenja koštane srži dobiju priliku za ozdravljenje.

Svi dravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 53.715 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 69 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Read 609 times
More in this category: « Kupnja cvjetića za djecu vrtića