Emisije

Emisija „Klapski kutak“ je emisija glazbenog karaktera kroz koju će slušateljima biti prezentiran rad i djelovanje određene klape. Klapsko pjevanje je tradicionalna hrvatska vokalna glazba. Podrijetlom je sa juga Hrvatske - Dalmacije, najviše iz primorskih i otočkih krajeva.
U povodu 100 godina izvornog klapskog pjevanja u Veloj Luci je 2005. godine  izdana  knjiga pod naslovom Vela Luka kanta. Riječ je o pjesmarici od 100 različitih pjesama koje se već puno stoljeće u izvornom obliku pjevaju u Veloj Luci.
U emisijama koje se budu bavile klapama s  našeg otoka predviđeno je i gostovanje članova određene klape. U sklopu naše radio postaje postoji i tonski studio koji pruža mogućnost snimanja klapa što sigurno doprinosi kulturnom razvoju naše sredine i očuvanju kulturne baštine.  U ovom studiju 2008. godine smo snimali  nove CD-e klapa „Ošjak“ i „Kumpanji“ u suradnji sa gosp. Janesom Vlašićem. Oba ova projekta su kandidirana za diskografsku nagradu Porin.
Ove godine planiramo nastaviti suradnju sa gosp. Janesom Vlašićem te nastaviti snimanje klapskih pjesama u našem studiju koje će se emitirati u sklopu ove emisije.
U ovoj emisiju sudjeluju i drugi glazbenici iz Vele Luke koji se bave klapskom pjesmom
( Mario prižmić, Elio Žuvela, Tonči Oreb i dr.).
Cilj emisije je popularizirati klapsku pjesmu među mlađim naraštajima i na taj način doprinijeti u promicanju dalmatinskog načina pjevanja .