Emisiju "Glazbom oko svijeta" možete pratiti ako vaše prijemnike namjestite na 90,1 MHz, svakog tjedna destinacija jedna. Emisija se emitira petkom u 12:15, a reprizu možete poslušati u 15:15.

 

Svakog četvrtka s početkom u 11:05 sati emitiramo emisiju „Gost u studiju“.  Emisiju planiramo podijeliti u 2. dijela a između dijelova emisije planiramo emitirati vijesti u 12.00 sati. Emisija je  tematska te u skladu s temom pozivamo gosta ili goste u studio. U emisiji se bavimo aktualnim političkim, kulturnim i drugim društvenim problemima i zbivanjima koja su obilježila protekli tjedan u Veloj Luci ili su trenutno od većeg značaja.  Teme koje se najčešće obrađuju, ovisno o gostu u studiju su: lokalna vlast i njihovo djelovanje, komunalna pitanja, poljoprivreda, ribarstvo, turistička sezona, problemi među mladima, ekologija.Tijekom emisije slušatelji mogu  postavljati pitanja gostu u studiju putem telefona ili
e-pošte, a neka pitanja snimamo  i na terenu - unaprijed.
Ovisno o tematici emisije angažiramo  i vanjske suradnike u pripremi emisije, kako bi postavljena pitanja bila što kvalitetnija. 
Urednica ove emisije je Željana Petrić,  a tehnički realizator Luka Šeparović. U realizaciju ove emisija su uključeni i vanjski suradnici stručnjaci za  područje kojim se bavi emisija.

U emisiji    Evergreen  predstavljamo domaće (obuhvačajući i područje bivše države) estradne izvođače. Emisija obuhvaća podatke o njihovom životu i karijeri, i popraćena je galzbom, tog izvođača, i to kronološkim redosljedom (pjesmama sa početka karijere do današnjih dana).Emisija se emitira srijedom u 10:30, te poslijepodne u 18:10 sati u trajanju od 30 minuta.

Emisija „Klapski kutak“ je emisija glazbenog karaktera kroz koju će slušateljima biti prezentiran rad i djelovanje određene klape. Klapsko pjevanje je tradicionalna hrvatska vokalna glazba. Podrijetlom je sa juga Hrvatske - Dalmacije, najviše iz primorskih i otočkih krajeva.
U povodu 100 godina izvornog klapskog pjevanja u Veloj Luci je 2005. godine  izdana  knjiga pod naslovom Vela Luka kanta. Riječ je o pjesmarici od 100 različitih pjesama koje se već puno stoljeće u izvornom obliku pjevaju u Veloj Luci.
U emisijama koje se budu bavile klapama s  našeg otoka predviđeno je i gostovanje članova određene klape. U sklopu naše radio postaje postoji i tonski studio koji pruža mogućnost snimanja klapa što sigurno doprinosi kulturnom razvoju naše sredine i očuvanju kulturne baštine.  U ovom studiju 2008. godine smo snimali  nove CD-e klapa „Ošjak“ i „Kumpanji“ u suradnji sa gosp. Janesom Vlašićem. Oba ova projekta su kandidirana za diskografsku nagradu Porin.
Ove godine planiramo nastaviti suradnju sa gosp. Janesom Vlašićem te nastaviti snimanje klapskih pjesama u našem studiju koje će se emitirati u sklopu ove emisije.
U ovoj emisiju sudjeluju i drugi glazbenici iz Vele Luke koji se bave klapskom pjesmom
( Mario prižmić, Elio Žuvela, Tonči Oreb i dr.).
Cilj emisije je popularizirati klapsku pjesmu među mlađim naraštajima i na taj način doprinijeti u promicanju dalmatinskog načina pjevanja .

U emisiji se bavimo zdravstvenim savjetima i preporukama. Emisiju pripremamo u suradnji s domom zdravlja "dr. Ante Franulović" i specijalnom bolnicom "Kalos" iz Vele Luke. U emisiji uz teme o najčešćim bolestima i načinu liječenja istih govori se i slijedećim temama: zdravlje u najširem smislu – zapadna medicina, prevencija, psihičko i mentalno zdravlje, psihologija, komplementarna medicina; prehrani – nutricionizam, alternativni modeli prehrane, ekološki uzgoj namirnica, hrana kao lijek, recepti, savjeti. U svakoj emisiji se obrađuje druga tema, s posebni naglasak dajemo savjetima za prevenciju bolesti i zdravi način života (svakodnevna fizička aktivnost i zdravi način prehrane). U sklopu emisije, u skladu s mogućnostima, dovodimo stručnjaka (liječnike i specijaliste) iz područja o kojem se govori u emisiji. Emisija sadržava pregled vijesti iz područja zdravlja (od rezultata istraživanja, dosega u medicini, novih načina liječenja ili sl.).

Više članaka ...